Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Tradicija

Proslava 63. rođendana rukometnog kluba Bjelovar

Rukometna lopta
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Grad je za rođendan darovao digitalizaciju igrališta “Partizanovo” – uveden je videoportafon

Rukometni klub Bjelovar proslavio je 63. rođendan okupivši se tradicionalno na nekada poznatom „Partizanovom“ igralištu, a danas znanom kao Staro rukometno igralište.

Građevinske dozvole Vidljivi rezultati U županiji do građevinske dozvole u samo 16 dana

Sekcija DTO Partizan, osnovana 19. ožujka 1955., kasnije je preimenovana u ORK Partizan. Samo 20 godina kasnije klub je žario i palio Europom te, na iznenađenje mnogih, pobjeđivao velikane poput Njemačke i konačno postao prvak Europe. Upravo neki hod tih događaja prisjetila su se velika imena hrvatskog rukometa, a ponajviše se govorilo o pobjedi nad njemačkim Gummersbachom rezultatom 19:14.

– Ovo je izvrsna prilika da se prisjetimo kako smo upravo na ovom igralištu tukli Željezničar iz Niša s 5:3. Snijeg je padao, ruke nismo osjećali, ali volja je bila jača. Uvjeti su danas daleko bolji, mi smo se nekada kupali tu u blizini na pumpi. Rukomet se nekada igrao tehnički, a ne grubo, i to je bila odlika Bjelovara – prisjetio se bivši rukometaš Hrvoje Horvat.

Tom je prigodom gradonačelnik grada Bjelovara darovao klubu, ali i svima koji će željeti rabiti „Partizanovo“, digitalizaciju igrališta. Naime, nakon što je došlo puno kritika kako se igralište nakon obnove ne može koristiti, gradonačelnik se dosjetio uvesti videoportafon na koji će svi moći pozvoniti te biti pušteni unutra. Igralište je opremljeno senzorskim svjetlima, ali i videokamerama.

Mario Petreković, Bojan Navojec, Goran Navojec Održana inauguracijska sjednica Osnovan KGB – članovi su Bjelovarčani sa zagrebačkom adresom