Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Bogat program u ožujku

Proslava Dana grada uz vino, rakiju, delicije, brda, doline i topove

Dan Grada Požege
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Naša brda i doline jedinstveni su u Hrvatskoj i njima se moramo ponositi i promovirati ih – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić

Brda i doline za Dan grada Požege – geslo je pod kojim će stanovnici požeške Zlatne doline ove godine proslaviti dan svojeg mjesta. Kako i priliči Slavoncima, cijeli ožujak ispunjen je bogatim cjelomjesečnim programom i različitim sadržajima sportske i kulturne naravi, koji ovu manifestaciju uzdižu na razinu top-događaja u hrvatskim okvirima. Kako bi na dostojan i originalan način obilježili Grgurevo, koje je zaštićeno kao nematerijalna kulturna baština, u Gradu i gradskoj Turističkoj zajednici osmislili su novi pristup, vizual i logotip.

Darko Puljašić Darovi za najmlađe Puljašić priredio prijem za roditelje s bebama

Grgurevski sajam

Naime, organizatori drže kako će se stvaranjem novog vizualnog identiteta još više potvrditi čvrsta spona između požeških prirodnih znamenitosti, koja ih izdvaja od svih drugih odredišta u okružju.

– Naša brda i doline jedinstveni su u Hrvatskoj i njima se moramo ponositi, promovirati ih, a u konačnici i komercijalizirati. Vrijeme je da krenemo u prodaju naše turističke ponude surađujući s privatnicima, vinarima i svim drugim subjektima koji žele dati svoj doprinos – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. Središnji dio programa održat će se u subotu 10. ožujka. Sve počinje u šetališnoj zoni Grgurevskim sajmom na kojem će se predstaviti stari zanati, udruge, obrti i poljoprivredna gospodarstva koja promoviraju domaće ručno rađene unikatne suvenire, nakit, rukotvorine, kolače i igračke. Događaj na koji je ove godine stavljen poseban naglasak je brdska fešta Bike and Hike Grgurevo. Proslava u vinogradima Požeške gore počet će u 13 sati, a zainteresirani će obići vinogradarske kuće obitelji Jurković, Vujnović i Bauer i uživati u degustaciji domaćih vina, rakije i gastrospecijaliteta.

Povijesne postrojbe

Uz pucanje iz Grgurevskog topa i povijesne postrojbe, bit će organizirana i nagradna igra za posjetitelje. Jedno je sigurno: vrhunska zabava uz slavonske tamburaše, srdačne domaćine i još puno iznenađenja neće izostati. – Sve što trebaju napraviti posjetitelji jest prošetati se do naših odredišta na Požeškoj gori, nabaviti svoje grgurevske čaše i krenuti u obilazak. Što ih sve čeka osim izvrsne kapljice, domaćih delicija i malo šetnje po svježem zraku, otkrit će već u dolasku na prvo odredište. Planirana ruta duga je 3600 metara, a mogu je proći pješice ili biciklom – kazala je direktorica požeške Turističke zajednice Silvija Podoljak. Požeški ožujak ispunjen je i koncertima, izložbama, kazališnim predstavama i književnim susretima, a svečana sjednica Gradskog vijeća uz dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima održat će se 12. ožujka.

Antonio Furić Proglašenje Kristina Soldo i Antonio Furić najbolji požeški sportaši