Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Proslavljena 180. obljetnica stočnog sajma u Uljaniku

Foto: Grad Garešnica
Danas se sajam održava svakog 19. u mjesecu, s tim da je prve subote u mjesecu otkup stoke

U Uljaniku pokraj Garešnice u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika, među kojima su bili državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Velimira Žunac, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i predsjednik Gradskog vijeća Željko Starčević, svečano je obilježena 180. obljetnica tamošnjeg stočnog sajma, jednog od najstarijih sajmova takve vrste u tom dijelu Hrvatske. Taj je sajam, rečeno je na svečanosti, svojedobno imao i međunarodni karakter pa su onamo redovito dolazili kupci iz Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i susjedne Bosne i Hercegovine.

ZNAČAJAN PROJEKT Krenule katastarske izmjere, besplatno za sve građane

– Obilježavanjem ovog nadaleko poznatog sajma prisjećamo se bogate povijesti sela Uljanik. Osim stoke, svinja i konja, na sajmu su prodavani i proizvodi brojnih domaćih obrtnika kojih je u razdoblju između dva svjetska rata bilo više od trideset. Danas se sajam održava svakog 19. u mjesecu, s tim da je prve subote u mjesecu otkup stoke, a nadamo se da će se on ubuduće još i unaprijediti – naglasio je u prigodnom govoru predsjednik Mjesnog odbora Uljanik Vjekoslav Filipec.

Organizatori proslave bili su Grad Garešnica, Mjesni odbor Uljanik i tvrtka Sajam u Uljaniku, a voditeljica programa bila je Romana Fezi Martinić. 

Grad Garešnica Garešnica Prodaje se 19 parcela u poduzetničkoj zoni Kapelica