Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
LIJEPE VIJESTI IZ VIROVITIČKE BOLNICE

Prošle godine rođeno je 617 mališana, 41 više nego u 2019.

Foto: Kristijan Toplak
Prva beba u 2021. godini u Virovitičko-podravskoj županiji na svijet je stigla 2. siječnja u 1.15 sati u Općoj bolnici Virovitica

Lijepe vijesti stigle su iz Opće bolnice Virovitica. Naime, u 2020. godini rođeno je 617 djece, što je 41 mališan više nego 2019.

ŽUPANIJSKE STIPENDIJE Župan i 20 studenata i učenika potpisali ugovore o stipendiranju

– Mi smo u 2018. imali povećanje broja novorođene djece u odnosu na 2017., no godinu potom broj novorođenih je bio u padu.

Bolji uvjeti

U 2020. godini ponovno bilježimo povećanje novorođene djece, i to za 41, što je značajna brojka. Bilo je 610 poroda, rođeno je 617 djece jer je bilo sedmero blizanaca – kazao nam je voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo dr. Jadranko Šegregur.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je kako je porast broja novorođenčadi pokazatelj dobre socijalne i demografske politike, kako Vlade RH, tako i Županije, gradova i općina, koji u posljednjih nekoliko godina izdvajaju značajna sredstva za svako novorođeno dijete.

– Uz znatna ulaganja u zdravstvene uvjete, Virovitičko-podravska županija sufinancira prijevoz učenicima, dijelimo studentske i srednjoškolske stipendije, sufinanciramo udžbenike i radne materijale našim školarcima, obnavljamo i gradimo nove
škole – naveo je župan Andrović.

ZLATNA KUNA Dodijeljene plakete najuspješnijim tvrtkama u Županiji

Podcrtao je i kako su bolji uvjeti za zdravstvene djelatnike vidljivi na svakom koraku u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Ako gledamo današnje uvjete za rad zdravstvenih djelatnika, oni doista nikad nisu bili bolji u Virovitičko-podravskoj županiji. Izgrađena je nova dnevna bolnica, opremljeni su histopatološki, citološki i biokemijski laboratorij te internistička dnevna bolnica… Na magnetsku rezonancu više se ne mora u Zagreb ili Osijek, tu je i moderni CT uređaj… Zavod za hitnu medicinu u zadnje dvije godine dobio je 12 novih vozila. Energetski su obnovljene i opremljene ambulante diljem županije. No tu se ne misli stati, jer ulaganje u zdravstvo je ulaganje u život svih nas. Ove godine, uz energetsku obnovu cijele Opće bolnice Virovitica, zgrada A, B i C, krenut ćemo i u adaptaciju rodilišta Opće bolnice Virovitica, kako bismo stvorili još bolje uvjete i za našu djecu i njihove roditelje, ali i stvorili bolje uvjete za rad naših liječnika – najavio je Igor Andrović.

Bit će još zdravstvenih projekata na području Virovitičko-podravske županije u 2021. godini.

Novi projekti

– Ove godine planiramo početi gradnju Zgradu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, a krećemo i s gradnjom ambulante u Gornjem Bazju, koja će niknuti u suradnji s Općinom Lukač. Naravno, za sve ovo iznimno su nam važni ljudi. Osigurali smo sredstva za sufinanciranje kamata na stambene kredite liječnika u iznosu od 120.000 kuna, kao i sredstva za sufinanciranje najma stana liječnicima u iznosu od 330.000 kuna – zaključio je župan Andrović.

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA Manje pacijenata upućeno je u bolnice

Inače, prva beba u 2021. godini u Virovitičko-podravskoj županiji na svijet je stigla 2. siječnja u 1.15 sati, u Općoj bolnici Virovitica. Riječ je o djevojčici, dugačkoj 50 centimetara i teškoj 3.550 grama..