Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
VIDRA već desetljeće sudjeluje u najvažnijim projektima u županiji

Proveli 79 EU projekata od 537,4 milijuna kn

Foto: Kristijan Toplak
Razvojna agencija VIDRA je županijska perjanica, otvorena za suradnju i savjete

Najvažniji projekti Virovitičko-podravske županije u posljednjih 10 godina vežu se uz VIDRA-u, agenciju za regionalni razvoj, koju zovu i "tvornicom projekata".

Cjelovit sustav Pokrenuto uvođenje lokalne riznice

Lani je, tako, vezano za operaciju "Ulaganje u pokretanje poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo" u suradnji s općinama i gradovima prijavila 10 projekata ukupne vrijednosti 53,919.402 kune. Gledano, pak, samo projekte koji se financiraju nacionalnim i sredstvima EU, a vezano samo za prijavitelje kojima je osnivač Županija, prošle je godine VIDRA provela 12 projekata, ukupno vrijednih 125,399.980 kuna. Najistaknutiji su dogradnja i opremanje dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija, u vrijednosti od 50 milijuna kuna, zatim nova multifunkcionalna hala Viroexpoa te Mreža inkubatora VPŽ-a u Slatini, Orahovici i Pitomači.

– VIDRA je županijska perjanica, otvorena za suradnju i savjete, pisanje projekata, s ciljem boljeg općeg gospodarskog interesa za naše područje – ističe župan Igor Andrović.

Pomažu poduzetnicima Besplatno pišu zahtjeve za COVID zajam

Inače, protekle je godine u provedbi bilo 79 projekata ukupne vrijednosti 537,427.253 kune, a financiranje je osigurano putem EU. Među njima se najviše ističu uređenje Turističko-rekreacijskog centra Jezero – Hercegovac – Ružica grad kod Orahovice (81 milijun kuna), Centar za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje (40 milijuna kuna), Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu (36 milijuna kuna)…