Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
TRADICIJA

Provodi se projekt CUHaCHA

hrana
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Sada se možda više nego ikad vidi doprinos turizma gospodarstvu, stoga CUHaCHA još više dobiva na važnosti.

Tradicionalna hrana oduvijek je igrala ključnu ulogu u kreiranju kulturološkog nasljeđa. Hrana i kultura osobito su važne na području gdje su tradicija, nasljeđe, gastronomija i ugostiteljstvo neraskidivo povezani.

OTVORENA IZLOŽBA O LJEPOTAMA JAPANSKIH LUTAKA KAO DIO PRIJATELJSKIH VEZA ISTRE I JAPANA I u izvanrednim okolnostima kultura spaja ljude i nadilazi sve granice

Projekt CUHaCHA „EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge“ sufinanciran je iz Programa Interreg IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta je 710.946,94 eura, a proračun Zadarske županije iznosi 101.875,86 eura od čega EU sufinancira 85%.

Projekt koji će trajati 24 mjeseca sa službenom provedbom započeo je 15. kolovoza. 2020. Glavni cilj projekta je jačanje održivog turističkog razvoja kroz kulinarsko nasljeđe. Sada se možda više nego ikad vidi doprinos turizma gospodarstvu, stoga CUHaCHA još više dobiva na važnosti.