Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Ministar Božinović istaknuo je da je županija partner na brojnim područjima

“Prvaci ste u gospodarenju pomorskim dobrom i korištenju sredstava iz EU!”

1/3
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Dan Dubrovačkoneretvanske županije obilježen je svečanom akademijom u Kazalištu Marina Držića i dodjelom nagrada laureatima

Dan Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njezina zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića obilježen je svečanom akademijom Dubrovačko-neretvanske županije u Kazalištu Marina Držića, na kojoj su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima.

RADOVI ĆE TRAJATI 18 MJESECI Potpisani ugovori za terminal Vela Luka

Nagrada za životno djelo dodijeljena je redatelju i književniku Stijepi Mijoviću Kočanu, nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljene su novinarki Silvi Capurso, Ligi protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet kao i Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Samostanu sv. Dominika u Dubrovniku, Hrvatskom glazbenom društvu Sv. Cecilija iz Korčule te Hrvatskom nogometnom klubu Slaven iz Grude (Konavle).

Povezivanje otoka

– Svevišnji je nama na hrvatskom jugu dodijelio prelijep prostor za življenje. Naši stari gradili su i čuvali taj prostor. Naši branitelji obranili su ga u 90-ima od velikosrpske agresije. Mi ga izgrađujemo i čuvamo za našu djecu i za djecu naše djece. Uvezujemo ga čvrsto i neodvojivo u hrvatski teritorijalni korpus, ondje gdje oduvijek i zauvijek pripadamo. Spajamo ga s maticom Pelješkim mostom, milenijskim projektom kojim se s pravom diči cijela Hrvatska. Povezujemo ga s novih sedam luka kroz program Vlade za bolje povezivanje otoka. Povezujemo Lastovo svakodnevnom katamaranskom vezom s Dubrovnikom. Povezujemo ga prvi put stalnom Hitnom helikopterskom medicinskom službom i omogućujemo “zlatni sat” za sve naše sugrađane – rekao ja ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić te na tome, u ime svih sugrađana, zahvalio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru Davoru Božinoviću, ministru Viliju Berošu i saborskom zastupniku Branku Bačiću i cijeloj Vladi na razumijevanju potreba i projekata hrvatskog juga.

Dubrovačko-neretvanska županija priprema se za sezonu Poziv turističkim radnicima da se jave na cijepljenje

Novi projekti

– Pripremamo daljnje povezivanje županije autocestom i brzim cestama. Pred realizacijom su još dvije luke. Pripremili smo cjelovitu obnovu Opće bolnice Dubrovnik, zaštitu od zaslanjenja Neretvanske doline i druge projekte na dobrobit naših građana i naših gospodarstvenika. Svime ovime razvijamo županiju, ali i ujednačavamo kvalitetu življenja na svakom njenom dijelu. Osiguravamo ono što svatko zaslužuje: podjednaku kvalitetu življenja i podjednake izglede u životu. Izgradnjom Centra za gospodarenje otpadom osiguravamo ekološku stabilnost naše županije i njenu sigurnu turističku budućnost. Noćne more o zatrpanosti smećem ostat će iza nas. Svime ovime uvećat ćemo postignuti rezultat od povučenih 7 milijardi kuna za projekte financirane fondovima EU, čime smo rekorderi u Hrvatskoj – napomenuo je župan Dobroslavić.

Ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade Davor Božinović istaknuo je kako je proteklih godina županija pozicionirana kao partner na brojnih područjima, prvak je u gospodarenju pomorskim dobrom i korištenju sredstava iz EU.