Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
'gdje jedem'

Prvi gastrovodič za Viroviticu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Studentica Mateja Podravac u sklopu prakse u IT tvrtki Plava tvornica kreirala je vodič po restoranima i lokalima s brzom hranom koji se može vidjeti na stranici “Gdje jedem”

Gdje se sve u Virovitici mogu naručiti palačinke s čokoladom i orasima, langoš placke ili vegetarijanski rižoto, lako je saznati u nekoliko klikova na internetskoj stranici “Gdje jedem”, odnosno www.klopa.factory.hr.

Iza gastrovodiča, kakav ne postoji izvan Zagreba, stoji 24-godišnja studentica Mateja Podravac.

Osječko-baranjska županija na konferenciji o suradnji u turizmu u kineskom gradu Jiaxingu Gastronomija, priroda i dvorci aduti su koji će i kineske turiste ostaviti bez daha

Najdraži dio prakse

Iako je programsko inženjerstvo na glasu kao muški posao, Mateja je uspješna studentica treće godine toga smjera na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Iza nje su netom odrađena tri mjeseca prakse u virovitičko-osječkoj informatičkoj tvrtki Plava tvornica u sklopu koje je i izradila vodič po restoranima i lokalima s brzom hranom.

– Ništa slično, koliko sam upoznata, ne postoji u Slavoniji. Cilj mi je bio prikazati cjenik svih restorana i fast foodova na području Virovitice na jednome mjestu te usporediti cijene i sastojke određenog proizvoda po restoranima. Građani tako mogu vidjeti koji im restoran ili fast food najviše odgovara za pojedini proizvod. Usto, za svaki restoran prikazane su osnovne informacije poput lokacije, radnog vremena te kontakta na koji mogu naručiti dostavu hrane – pojašnjava Mateja.

Osigurala je sebi, tako, bolju poziciju na tržištu rada i doprinijela svome gradu.

Šibenik: Otvoren drugi Chef's Stage, najznačajniji gastronomski kongres u Hrvatskoj šibenik Otvoren drugi Chef's Stage, najznačajniji gastronomski kongres u Hrvatskoj

Za IT tvrtku Plava tvornica saznala je na WordPress radionici Društva informatičara Virovitice. Započela je tako i njezina avantura u toj tvrtki koja slovi za jednu od najboljih u svom sektoru u Hrvatskoj.

– Najdraži dio prakse, iako najteži, bio je rješavanje problema i istraživanje kako ga uspješno riješiti. Bitno mi je da svaki dan prakse naučim nešto novo, u čemu sam i uspjela jer sam se susrela s novim tehnologijama koje do tada nisam imala prilike koristiti. Developeri u Tvornici bili su u svakom trenutku spremni pomoći, bez obzira na to koliko posla imaju, i ne samo meni, već i ostatku tima – zadovoljna je Mateja.

Plava tvornica fokusirana je, inače, na programiranje web-stranica i mobilnih aplikacija, poput platforme za povremene poslove danasradim.hr ili aplikacije za Plitvička jezera.

Dvorac Pejačević 'demokratski forum modernog tipa' Predstavljen novi vizualni identitet Virovitice - dvorac Pejačević i gradski park

Rade s cijelim svijetom

Iz siromašne i male Slavonije posluju s cijelim svijetom - najaktivniji su im klijenti iz dalekog Kuvajta. Intenzivno surađuju, naime, s kuvajtskom Taw9eel grupom, najvećim trgovcem u regiji.

– Proveli smo 24 prakse prošle godine. Sedmero praktikanata nastavilo je s plaćenom studentskom praksom, a troje ih je dobilo ugovor o radu. Dobili smo, stoga, priznanje Prijatelj studenata od Udruge e-Student – navodi Ana Musa, menadžerica za marketing u toj firmi.
Na Danima komunikacije, dodaje, ušli su među top 5 projekta u kategoriji za najbolju web-stranicu, a prijavili su projekt danasradim.hr.

Restoran “360°” primio je to veliko priznanje prošle godine Nestrpljivo se iščekuje objava imena restorana koji poslužuju vrhunsku hranu Michelinova zvjezdica napokon i na Kvarneru?