Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Prvi novi dječji vrtić u 40 godina, uloženo osam milijuna kuna

Foto: Grad Varaždin
Vrtić vrijedan oko osam milijuna kuna s 85 posto financiran je europskim sredstvima preko Ministarstva poljoprivrede, a ostatak iz gradskog proračuna

Nakon gotovo 40 godina, Grad Varaždin je dobio novi dječji vrtić, i to u Donjem Kućanu. Otvorio ga je gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok u pratnji izaslanika ministrice poljoprivrede saborskog zastupnika Anđelka Stričaka i ravnateljice Jasenke Husnjak.

Završila dogradnja OŠ Veliko Trojstvo – dobili pet novih učionica, sanitarne čvorove, kabinete... Županija sufinancirala s pet milijuna kuna Završila dogradnja OŠ Veliko Trojstvo – dobili pet novih učionica, sanitarne čvorove, kabinete...

Vrtić vrijedan oko osam milijuna kuna s 85 posto financiran je europskim sredstvima preko Ministarstva poljoprivrede, a ostatak iz gradskog proračuna. Vrtić za 57 djece sagrađen je u dijelu grada koji dosad nije imao vrtićke skupine, već su djeca odlazila u Varaždin ili u obližnja mjesta, rekao je gradonačelnik Čehok. Anđelko Stričak istaknuo je da u mandatu ni jedne Vlade dosad nije toliko uloženo u predškolski uzrast.

- Na području Varaždinske županije trenutačno je izgrađeno ili će se izgraditi 16 vrtića ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna. Uz to je još oko 16 milijuna kuna na području 17 jedinica lokalne samouprave uloženo u predškolski odgoj - kazao je Stričak.