Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
"MOBILNI TIM U ZAJEDNICI" - PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 1,45 MILIJUNA KUNA

Psihosocijalna pomoć za 120 djece i mladih

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Na projektu surađuju Sisačko-moslavačka županija i Centri za socijalnu skrb Sisak i Daruvar

Centar za socijalnu skrb Sisak provodi projekt Mobilni tim u zajednici, vrijedan 1,45 milijuna kuna u potpunosti financiranih europskim sredstvima.

MISNO SLAVLJE I KOMEMORACIJA ISPRED SPOMEN-CRKVE NAŠAŠĆA SVETOG KRIŽA Spomen na stradanje Zrina i Zrinjana

Kako je pojasnila ravnateljica sisačkog Centra za socijalnu skrb Alenka Ljubešić na predstavljanju projekta, namjera im je u iduća 24 mjeseca razviti, proširiti te unaprijediti kvalitetu izvaninstitucionalnih socijalnih usluga putem mobilnog tima za podršku na području grada Siska te općina Martinska Ves i Sunja.

– Cilj projekta je osnivanje, uspostavljanje i rad mobilnog tima sastavljenoga od socijalnog pedagoga, socijalnog radnika i psihologa koji će, za obitelji u riziku, psavjetodavne usluge i psihosocijalnu pomoć i podršku pružiti u domu naših korisnika. Osim rada s roditeljima na podizanju njihovih roditeljskih kompetencija, važan je i rad s djecom i mladima na socijalnim vještinama, pomoći u učenju, posebno u ovim vremenima i s obzirom na epidemiološke situaciju s COVID-19 – pojasnila je Ljubešić dodavši kako će korisnici biti minimalno 40 obitelji u riziku te 120 djece i mladih.

Ususret novoj školskoj godini Uskoro će sve osnovne škole u županiji moći kuhati učenicima zdrave tople obroke

U projektu sudjeluje i Sisačko-moslavačka županija, uz Centar za socijalnu skrb Daruvar.

– Cilj tog projekta nije samo doći u obitelji koji imaju problema, nego široj zajednici ukazati na pojavnost ovakvih problema. Često puta nismo upoznati i ne znamo sve probleme koji muče naše građane, koji imaju određene poteškoće – rekao je župan Ivo Žinić na početnoj konferenciji projekta.