Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Župan otvorio Sportske igre mladih

Pune tribine, navijačka atmosfera i fair play

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ovakvi susreti potiču mlade na bavljenje sportom, rekao je sisačko-moslavački župan otvorivši malonogometno natjecanje Coca-Cola Cup u Glini

– Sport za mlade puno znači, a danas se mladi sve manje bave fizičkim aktivnostima i sportom. Stoga je ovo dobar način da se mlade motivira na češće bavljenje sportom i prigoda da se mladi druže međusobno i upoznaju. Bavljenje sportom je vrlo važno i za njihovo zdravlje, da imamo što zdraviju populaciju – rekao je župan Ivo Žinić u Glini, na svečanom otvorenju Coca-Cola Cupa, nogometnog dijela Sportskih igara mladih u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Odlični rezultati jedinstvenog modela obnove cesta u Sisačko-moslavačkoj županiji Uz pomoć gradova i općina ŽUC u tri godine obnovio više od 200 kilometara prometnica

Sportska dvorana Osnovne škole Glina zamalo nije mogla ugostiti sve zainteresirane navijače na otvorenju ovog natjecanja, pa su malonogometni susret tako obilježile pune tribine, odlična navijačka atmosfera i fair play.

Sportske igre mladih su sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade, a održavaju se ove godine 24. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Sportskih igara mladih su djeca i mladi osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

– Cilj je da druženjem i sportom promičemo zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice – poručilii su organizatori.

poplava karlovačko-sisačko područje Počinje 2. faza projekta obrane od poplava uz Kupu vrijednog 900 milijuna kuna

Sportske igre mladih organiziraju natjecanja za osnovnoškolce i srednjoškolce u deset sportova (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika), a od ove godine u malom nogometu se natječu i djevojke.

Nakon Gline, kvalifikacijski turnir za Sisačko-moslavačku županiju održan je i u Topuskom, a ove godine Sportske igre mladih pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Učenici okupljeni u više od 3000 ekipa se bore za sudjelovanje na finalnim natjecanjima krajem srpnja u Splitu.