Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
sigurnost pješaka

Radi se nogostup od Bosiljeva do Dabaca

Foto: Grad Čazma
Prvo se radila kanalizacija pa su onda krenuli radovi na nogostupu

Nakon što je napravljen nogostup na dionici državne ceste DC 43, od Dabaca do Vagovine, koja je opterećena vozilima i stoga opasna za pješake, ovih su dana počeli radovi i na nogostupu od Bosiljeva do Dabaca.

Djelatnice programa “Zaželi – Uključi se!”, koje su se brinule o stotinjak starijih osoba, prošle su i edukaciju za gerontodomaćice te su im uručene potvrde PROJEKT ZAŽELI Od listopada posao za još 17 žena na 12 mjeseci

– Radi se o trasi ceste po kojoj bi trebala proći i kanalizacija i nogostup. Nakon što smo za tu dionicu od Dabaca do Čazme mislili da ćemo u Hrvatskim cestama nogostup moći pogurati još prošle godine, to se ipak odgodilo za ovu. Razlog je činjenica da je prije trebala proći kanalizacija. Bilo bi suludo raditi nogostup u ovom dijelu naselja, od Dabaca do Čazme, pa kopati i maknuti taj nogostup i raditi kanalizaciju. Sve to ljudi trebaju platiti i bolje je bilo pričekati da se te stvari usuglase na razini Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta pa da se u miru krene u realizaciju jednog i drugog. Radi se na tome i drago mi je što će nogostup postojati i na ovoj trasi – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Čazma nastavlja s financiranjem školske opreme za sve učenike na svom području IZ PRORAČUNA ČAZME 300.000 KUNA Za sve učenike mape za likovni, radne bilježnice...

Sigurnost djece i pješaka na prometnicama prigradskih naselja Grada Čazme na dionici prometnice DC 43 je ugrožena na što već dulje vrijeme upozoravaju stanovnici naselja kroz koja ide ova prometnica. Stoga se na tome počelo intenzivno raditi. Prvo je uređen Draganec, zatim Vagovina, sada Bosiljevo u kojem ide istom stranom prometnice.