Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
IZ PRORAČUNA ČAZME 300.000 KUNA

Za sve učenike mape za likovni, radne bilježnice...

Čazma nastavlja s financiranjem školske opreme za sve učenike na svom području
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Također, dodatnih milijun kuna uloženo je u gradnju i opremanje Istraživačko-volonterskog centra i Parka Arboretum kod Osnovne škole Čazma, što će se financirati iz europskog projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna.

Usprkos krizi uzrokovanoj koronavirusom, Grad Čazma će i ove godine financirati kupnju radnih bilježnica, mapi za likovni, kutija za tehnički i atlasa, i to za sve učenike OŠ Čazma i područnih škola, redovitog i posebnog programa.

Čazma na Dva parkirališna mjesta U Čazmi postavljena punionica za električna vozila

Za tu namjenu iz gradskog će se proračuna utrošiti oko 300.000 kuna. Budući da opremanje učenika predstavlja veliko opterećenje za obiteljske budžete, Grad Čazma još je školske godine 2016./2017. donio odluku o izravnom pomaganju roditeljima i skrbnicima svih učenika Osnovne škole Čazma.

Tada su kupili knjiga za sve učenike Osnovne škole Čazma i svih pet područnih škola, od 1. do 8. razreda postavši prvi i jedini grad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je proveo takvu odluku u to vrijeme. Također, dodatnih milijun kuna uloženo je u gradnju i opremanje Istraživačko-volonterskog centra i Parka Arboretum kod Osnovne škole Čazma, što će se financirati iz europskog projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna.

Europski projekt U sklopu Čazme Nature postavljene edukativne ploče

– Sve smo to učinili iako Grad Čazma nema osnivačka prava nad Osnovnom školom Čazma, već to ima Bjelovarsko-bilogorska županija, jer želimo da naša djeca imaju što bolje uvjete za rad i boravak u školi te da roditelje što je moguće više riješimo financijskog stresa koji nedvojbeno sve nas čeka početkom svake nove školske godine. Osim toga, Grad Čazma već 11 godina nosi titulu Grada – prijatelja djece, stoga ovakav angažman smatramo svojom dužnošću – poručuje gradonačelnik Dinko Pirak.