Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
na Dva parkirališna mjesta

U Čazmi postavljena punionica za električna vozila

Čazma
Foto: Facebook Grada Čazme
Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak obišao je radove na parku Arboretum kod OŠ Čazma, koji se uređuje u sklopu projekta Čazma Natura

U Čazmi je postavljena punionica za električna vozila. Postavljanje financirao HEP i iz fondova EU, a u sklopu projekta razvijanja mreže punionica u Hrvatskoj. Grad Čazma u ovom je projektu partner, njegova je obveza bila osigurati parkirna mjesta i iscrtati ih. U ovom slučaju riječ je o dva postojeća parkirna mjesta.

čazma Grad u kojem se parkiranje ne plaća dobio 18 novih mjesta

- Iako grad Čazma trenutačno ne vrvi električnim vozilima, koristimo svaku priliku za ulaganje i razvoj, gledajući u budućnost - poručuje gradonačelnik Dinko Pirak.

Osim ovog noviteta, gradonačelnik je obišao radove na parku Arboretum kod OŠ Čazma, koji se uređuje u sklopu projekta Čazma Natura. Park Arboretum nalazi se između Interpretacijsko-rekreativnog centra (budućeg biološkog bazena), OŠ Čazma i autobusne stanice. Uređenje predstavlja dio cjelovite informacijsko-obrazovne priče interpretacije prirode i biološke raznovrsnosti područja Čazme.

Europski projekt U sklopu Čazme Nature postavljene edukativne ploče

- Cilj ovog elementa je uređenje zanimljivog arboretuma s autohtonim biljkama koje će djeci na zabavan način približiti život biljaka i educirati ih o zanimljivim biljnim vrstama u školi u prirodi. Uređenje Parka Arboretuma je važno i zbog skraćenja puta djeci od autobusne stanice do škole te će tako djeca, osim tematsko-poučnog dobiti i sigurniji put koji će im svakodnevno djeci i voditi ih kroz razne sadržaje - rekla je voditeljica projekta Čazma Natura Dajana Petrina. Rok za završetak radova na ovom projektu je kraj lipnja.