Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Projekt “Radost življenja” dobio 807.000 kuna

Radionice i tečajevi za građane starije od 54

Radost življenja za starije od 54
Foto: Pučko otvoreno učilište Dugo Selo
Cilj je projekta uključiti osobe starije od 54 godine u kulturne i umjetničke aktivnosti te tradicijsku promociju Dugog Sela

Osobe starije životne dobi često su nedovoljno uključene u život zajednice, stoga iz različitih razloga u ograničenoj mjeri sudjeluju u kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Dugoselski projekt pod nazivom “Radost življenja” koji će s ciljem revitalizacije te dobne skupine provoditi partneri Grada Dugo Selo – KUD „Preporod“ i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo dobio je 807.000 kuna bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za 54+.

Radionice u Dugom Selu Završene besplatne ljetne igraonice u Dugom Selu Djeca lovila ribu i iskusila život u prirodi

Riječ je o projektima kojima se želi poboljšati kvaliteta života i socijalna kohezija, te potaknuti sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima osoba starijih od 54 godine. Projekt je zamišljen kao spoj tradicijske kulture i vrijednosti, obogaćen elementima moderne glazbe i dramske umjetnosti s namjerom jačanja kulturnog identiteta i razvoja umjetničke publike. Provođenje projekta, istaknuo je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, trebalo bi se provoditi u vidu raznovrsnih radionica i tečajeva (kreativno-umjetničke, glazbene, likovne, itd.).

Četrdeset projekata, među kojima je i onaj grada Dugo Selo, odabrano je u okviru Poziva, a ukupna odobrena sredstava iznose 20 milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurava Ministarstvo kulture iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održana je u nazočnosti ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek i ministra rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marka Pavića 23. srpnja u Muzeju Mimara u Zagrebu, a tom događaju nazočio je i gradonačelnik Panian.

Dugo Selo Investicija od 85.000 kuna oduševila vlasnike pasa Otvoren prvi vau park u Dugom Selu