Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Novi projekt "Impuls 54+"

Radionice pjevanja, sviranja i folklora za 110 starijih osoba iz udaljenijih naselja

impuls za 54+
Foto: Međimurska županija
Iz europskih fondova osigurano je 936.000 kuna za 17 mjeseci

– U 17 mjeseci trajanja ovog projekta 110 osoba starijih od 54 godine iz geografski izoliranih i depriviranih naselja Međimurske županije moći će se dodatno aktivirati u radionicama pjevanja, sviranja, folklora i čitanja te svoje umjetničke projekte predstaviti na različitim kulturno-umjetničkim programima, ali i uživati u kulturnim događanjima u Zagrebu i Kaposvaru, za što je u okviru projekta osiguran i besplatan prijevoz – najavila je voditeljica projekta "Impuls za 54+" na početnoj konferenciji projekta vrijednog 936.000 kuna koji je u cijelosti financiran europskim fondovima. Župan Matija Posavec istaknuo je da će se aktivnosti odvijati u Murskom Središću, Nedelišću i Donjoj Dubravi.

Ceste Međimurska županija Otkupljuje se zemljišta za obilaznicu, a za brzu cestu radi se studija

– Međimurska županija, osim što se brine o primjerenoj zdravstvenoj skrbi i socijalnoj skrbi starijih osoba, brine o njihovu društvenom životu. Starije osobe koje se uključe u organizirane oblike provođenja slobodnog vremena aktivnim sudjelovanjem u njima i druženjem podižu vlastiti organizacijski kapacitet, postaju življe, kreativnije, bolje razmišljaju, motiviranije su i manje bolesne – naglasio je župan Posavec.

Županijska pročelnica Sonja Tošić-Grlač dodaje da se osobe starije životne dobi rjeđe uključuju u kulturne sadržaje zbog teže pokretljivosti, slabijeg imovinskog stanja, ali i neinformiranosti o kulturnim i drugim događanjima u naseljima u kojima žive. 

Lingvisti Pod pokroviteljstvom HAZU-a Skup posvećen Petru Skoku, jednom od naših najvećih lingvista U 15 godina udomili su više od 5500 životinja Aleksandra Hampamer Zaštitnici napuštenih životinja plaketa "Heroj godine"