Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Projekt od 7,5 milijuna kuna

Radovi na mrtvačnici i parkiralištu u završnoj su fazi

Općina Klis
Foto: Općina Klis
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 400.000 kuna sufinancira gradnju mrtvačnice i parkirališta

Izgradnja mrtvačnice i parkirališta u Klisu u završnoj su fazi. Riječ je o projektu gradnje mrtvačnice i parkirališta te proširenja groblja čija je ukupna vrijednost od 7,5 milijuna kuna, koji u iznosu od 400.000 kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz programa „Podrška regionalnom razvoju u 2018. godini“.

Klis Dobili na upravljanje svoj kameni simbol i lokomotivu za razvoj Tvrđava nakon 500 godina opet u kliškim rukama

Naime, Ministarstvo nastavlja pomagati održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, ponajprije izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.


– Svojim sumještanima mogu obećati da će mrtvačnica biti završena do Dana općine, svetog Roka, odnosno do 16. kolovoza 2018. godine. Njezinom izgradnjom završavamo projekt novog groblja s mrtvačnicom i parkiralištem koje smo počeli još 2013. godine i unatoč svim poteškoćama na koje smo nailazili sa zadovoljstvom mogu reći kako je konačno pri samom završetku – izjavio je načelnik Klisa Jakov Vetma.

Shift konferencija najveća informatička konferencija Shift u Split dovodi najbolje svjetske programere