Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
sisačko-moslavačka županija

Radovi na sunjskoj ambulanti napreduju odlično

Sunjska ambulanta
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Predviđenom dinamikom napreduju radovi cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja SMŽ-a – ambulante u Sunji, a vrijednost radova iznosi oko 2,2 milijuna eura

Predviđenom dinamikom napreduju radovi cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja SMŽ-a, ambulante u Sunji koju obnavlja Sisačko-moslavačka županija, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 2,2 milijuna eura. Gradilište u Sunji je obišao protekli tjedan župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Ugradit će se i dizalo

– Za sada su pojačani temelji, ojačana je konstrukcija zidova, pojačan je krov i izmijenjena vanjska stolarija. Trenutačno se postavlja vuna na pročelju zgrade, a napravljeno je okno dizala tako da idući tjedan očekujemo ugradnju dizala. Ugrađuje se najmoderniji sustav grijanja i možemo reći kako će liječnici, medicinsko osoblje i pacijenti imati najbolje uvjete za pružanje zdravstvene usluge, a isto tako i za primanje zdravstvenih usluga, što nam je osobito važno – rekao je župan Celjak.

U ambulanti, koja pokriva više od 3300 pacijenata, dva su liječnika obiteljske medicine i dva liječnika dentalne medicine i normalno rade u prostoru dok traje obnova. Jedna od liječnica je i dr. Natalija Pavlović koja već dvadesetak godina radi u Sunji.

– Doista mi je drago da će se ovako nešto konačno napraviti. To je veliki doprinos za stanovnike ovog kraja. Mislim da su zaslužili da imaju ovako lijepu zgradu koja će biti izvrsno napravljena, moderna, u skladu sa svim standardima 21. stoljeća – rekla je dr. Pavlović.

Osim ordinacija obiteljske medicine i dentalne zdravstvene zaštite, u obnovljenoj zgradi bit će i Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Ispostava Sunja, koji je trenutačno izmješten zbog radova. Inače, Županija je prošle godine obnovila i ljekarnu u Sunji u kojoj je u cijelosti obnovljen prodajni prostor, skladište, laboratorij, sanitarne prostorije, instalacije i pročelje ljekarne, a nabavljena je i nova oprema.

Obnovljena i cesta

Župan je nakon obilaska ambulante, zajedno s ravnateljem Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipom Šapinom i načelnikom Općine Sunja Grgom Dragičevićem, obišao i obnovljenu cestu u naselju Šaš, a radovi su financirani iz Fonda solidarnosti EU.

– Županijska uprava za ceste u suradnji s Općinom Sunja sanirala je cestu u mjestu Šaš, u dužini 3650 m. Ukupan iznos radova je oko 662.000 eura. Ta dionica je vrlo važna jer spaja Sunju s Hrvatskom Dubicom, a ukupno je ta dionica između Sunje i Hrvatske Dubice duga 29 kilometara. Na isti način ŽUC SMŽ je u suradnji s Općinom Hrvatska Dubica sanirao 4,4 km na području Hrvatske Dubice. U posljednje dvije godine na području općine Sunja sanirali smo i modernizirali ukupno devet cesta u dužini 13 km, ukupne vrijednosti 1,2 milijuna eura – naglasio je župan Celjak.

Načelnik Općine Sunja Grga Dragičević zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačkoj županiji na potpori za projekte koji se trenutno provode u Sunji i okolnim naseljima.

U GIMNAZIJSKIM klupama svoje mjesto pronašli su i studenti Fakulteta organizacije i informatike Ugovor o zakupu prostora FOI Zagreb bit će smješten u sisačkoj Gimnaziji Nakon nekoliko desetljeća osigurava se prvi javni dom na području Kutine, istaknuo je župan pri obilasku zgrade Još malo i radovi će biti gotovi U Domu za starije u Kutini mjesta ima za 45 korisnika U naselju Strelečko počela je gradnja prvog dječjeg vrtića na području općine Martinska Ves Olakšat će se zaposlenim roditeljima Gradnja prvog dječjeg vrtića na području Martinske Vesi