Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 1205 pregleda
Veliki investicijski val

Rashlađenje i ‘borba’ s valovima u 11 bazena Bizovačkih toplica

Bazeni, Bizovačke toplice
Foto: Sunčane toplice
- Bazeni su bili zatvoreni od sredine siječnja, a za to vrijeme smo sagradili vlastitu hidrostanicu. Iskoristili smo, naime, naša prirodna bogatstva i tako od sada imamo vlastitu vodu za upotrebu – otkriva vam Stjepko Bulić, direktor tvrtke Sunčane toplice

Nakon što su pet mjeseci bili zatvoreni, otvoreno je u srijedu svih 11 bazena u Bizovačkim toplicama kod Osijeka. Kupači, tako, ponovno mogu uskočiti u najveći bazen s valovima u Hrvatskoj, ali i u još jedan vanjski te sedam unutarnjih bazena. Voda opet "struji" i kroz dva termalna koja su za rehabilitaciju pacijenata u lječilištu Bizovačkih toplica.

- Bazeni su bili zatvoreni od sredine siječnja, a za to vrijeme smo sagradili vlastitu hidrostanicu. Iskoristili smo, naime, naša prirodna bogatstva i tako od sada imamo vlastitu vodu za upotrebu – otkriva vam Stjepko Bulić, direktor tvrtke Sunčane toplice.
Sagradili su, dodaje, i novu blagajnu, odnosno ulaz u kupalište, novi prilaz bazenima, obnovili su saune, dodatno uredili okoliš, unaprijedili i uveli nove gastro punktove. Investicija je to veća od dva milijuna kuna.
- Okupili smo sjajan tim animatora, imamo mini klub za djecu, organiziramo dječje rođendane, školu plivanja, a odmah uz bazene gosti se mogu opustiti na masaži ili u sauni – dodaje.

Sunce koncern kupilo je posrnule Bizovačke toplice prije tri godine za 14 milijuna kuna. Prodane su, inače, iz tek sedmog pokušaja, bile su devastirane i u stečaju.
- Čim je osnovana tvrtka Sunčane toplice, krenulo se s prvim valom investiranja u kojem je uloženo oko 10 milijuna kuna u izgradnju najvećeg bazena s valovima u Hrvatskoj. On je otvoren u kolovozu 2015. i time je bizovački Aquapolis ponovno postao jedan od zaštitnih znakova Slavonije - podsjeća Bulić.

Foto: Sunčane toplice

Rekonstrukcija hotela Termia

Izgrađeno je, potom, potpuno novo lječilište Bizovačke toplice, "s namodernijom tehnologijom za pomoć pacijentima". Ta je investicija bila "teška" 22 milijuna kuna. Istodobno, započela je i potpuna rekonstrukcija unutarnjih bazena, koji su otvoreni lani u kolovozu. Uređeni su sportski tereni i okoliš, sagrađeno je dječje igralište. Na bazenima se organiziraju noćni partiji, kino projekcije i koncerti. U toj fazi obnove, uloženo je dodatnih 20 milijuna kuna. Kad se sve zbroji, dolazimo do cifre od 52 milijuna kuna.

No, slijede još dvije velike investicije, od najmanje, ukupno, 45 milijuna.
Hotel Termia, naime, zatvoren je u siječnju i čeka ga rekonstrukcija, procijenjena na približno 25 milijuna kuna. Postat će tako hotel s četiri zvjezdice, umjesto dosadašnje dvije.

- U završnoj su fazi izrada projekta, troškovnika i popratne dokumentacije za obnovu hotela, a nakon toga slijedi prikupljanje ponuda, odabir izvođača te sama obnova. Vrlo je teško predviđati koliko će obnova trajati jer se na građevini od otvorenja ništa nije dodatno radilo i ulagalo pa ćemo tek kada radovi započnu, znati nešto konkretnije – ističe naš sugovornik.
Planirano je i dodavanje novih atrakcija i bazena, a taj bi račun trebao iznositi oko 20 milijuna kuna.

Inače, na vanjskim i unutarnjim bazenima će petkom biti organizirana noćna kupanja od 21 pa do jedan sat iza ponoći. Dan umirovljenika je utorkom, a tada oni imaju i poput na ulaznice i konzumaciju. Isto vrijedi i za obiteljski dan petkom.

Na rasporedu si koncerti, a sezonu otvara Miroslav Škoro 1. srpnja, cijena ulaznice je 30 kuna.
Kupači se od 1. srpnja do 15. kolovoza mogu besplatno dovesti iz Osijeka, i natrag, na noćna kupanja i koncerte.