Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Raspored besplatnih pregleda kože za veljaču, ožujak i travanj

1/2
Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Ilustracija
U 2019. pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za 6 osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože, a u proteklih šest godina pregledana je 3441 osoba

Zagrebačka županija će i u 2020. godini sa 70.000 kuna financirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože.

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) Poduzetnicima vrlo povoljne kamate, Županija ih subvencionira do kraja kredita

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni na:  https://www.ljekarne-zz.hr/prodajna-mjesta/).

Foto: Marko Prpić/PIXSELL/Ilustracija

Ovaj program Zagrebačka županija provodi sedmu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je svake godine u porastu. U proteklih šest godina kroz preventivni program pregledana je 3441 osoba.

Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2019. godini pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za 6 osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.