Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
OBILJEŽEN DAN KOPRIVNIČKIH BRANITELJA

Ratni zapovjednik Ivica Jurenec: Ovo nije Hrvatska kakvu smo sanjali

Foto: Grad Koprivnica
Vijence su položile i delegacija obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja – Vesnica Babec, Kristina Škoda-Vajdić i Josipa Franjo; delegacija Odbora za branitelje – Robert Vulić, Ranko Vrban i Zvonimir Prepelić; delegacija ratnih zapovjednika koprivničkih postrojba – Damir Vuković, Nenad Barić, Ivica Jurenec i Dragutin Kralj; delegacija Grada – gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicama.

U Koprivnici je prošlu srijedu obilježena 29. godišnjica oslobođenja vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja. Zbog situacije s epidemijom, pripadnici ratnih postrojba HV-a, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata organizirali su manji mimohod do spomenika u središtu grada.

STIGLA VRIJEDNA EUROPSKA NAGRADA Koprivnica najbolja u Europi u kategoriji inovativne nabave za obnovu dječjeg vrtića

Ondje su brigadir Dražen Ressler, izaslanik predsjednika RH, saborski zastupnik Darko Sobota, izaslanik predsjednika Vlade RH, pukovnik Zvonko Beljo, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, izaslanik ministra unutarnjih poslova, položili vijence i zapalili svijeće.

Vijence su položile i delegacija obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja – Vesnica Babec, Kristina Škoda-Vajdić i Josipa Franjo; delegacija Odbora za branitelje – Robert Vulić, Ranko Vrban i Zvonimir Prepelić; delegacija ratnih zapovjednika koprivničkih postrojba – Damir Vuković, Nenad Barić, Ivica Jurenec i Dragutin Kralj; delegacija Grada – gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicama. Posebno emotivan govor održao je Ivica Jurenec, ratni zapovjednik specijalne policije.

– Ovo nije Hrvatska za kakvu smo se borili u ratu i kakvu smo željeli, kakvu smo sanjali i kakvoj smo se nadali – upozorio je Jurenec.

DIPLOMATSKA BERBA Strani diplomati brali grožđe i kušali vina i arome koje u sebi sadrže esenciju plešivičkog kraja

– Sva krivica i odgovornost je na nama koji smo šutke dopustili da nam skinu puške s ramena i usput nas i izdžepare: isprva pretvorbom i privatizacijom, opljačkavši i prodavši nekadašnje državno i društveno, ali i privatno vlasništvo te nastavivši s time i koruptivnim ponašanjem do danas. Ovo nije ta naša Hrvatska za koju smo dali mladost, živote i zdravlje. Nismo opravdali povijesnu prigodu, čast i privilegiju da završimo sve ono uspješno i pobjedonosno započeto u obrambeno-oslobodilačkom ratu – zaključio je.