Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Konstituirano Gradsko vijeće Belišća

Različitost nas treba potaknuti na pronalazak najboljih rješenja

Foto: Grad Belišće
Prva radna sjednica Gradskog vijeća Belišća najavljena je već tijekom ovog tjedna

Konstituirano je novo Gradsko vijeće Belišća, a na čelu mu je Domagoj Varžić, dok su njegovi zamjenici Dario Fletko i Bojan Vuksanić, svi s Kandidacijske liste grupe birača nositelja Dinka Burića. Članovi su novog saziva, nadalje, Milan Zamaklar, Milan Strahinec, Ivana Petrović, Mario Balog, Josipa Blažević, Igor Paloh, Luka Jerković i Lara Vidaković, također s iste liste Dinka Burića, zatim Mihael Sučić i Vladimir Vicić s liste HDZ-a, Zlatko Adjulović ispred SDP-a i Marija Ilić iz HSU-a.

GAREŠNICA Odabrano šest projekata za razvitak turističke ponude

Prva radna sjednica Gradskog vijeća Belišća najavljena je već za ovaj tjedan.

Iza Domagoja Varžića je, inače, osam godina mandata kao zamjenika gradonačelnika, a prije toga četiri je godine bio gradski vijećnik. Poručio je kako će, kao novi predsjednik Gradskog vijeća, biti "prvi među jednakima".

Konstruktivan rad

– Od svih vijećnica i vijećnika u našem vijeću očekujem konstruktivan rad i zalaganje za dobrobit svih naših građana, kako u Belišću, tako i u svim prigradskim naseljima – rekao je Varžić još jednom zahvalivši svima onima koji su izišli na birališta, bez obzira na to kome su dali svoj glas.

– Kandidacijska lista grupe birača nositelja dr. Dinka Burića i Hrvatska stranka umirovljenika činit će poziciju u ove četiri godine i vjerujem da će brojni projekti biti realizirani, kao što su bili i u prethodnom razdoblju – dodao je novi predsjednik Gradskog vijeća Belišća.

Novim vijećnicima čestitao je i gradonačelnik Dinko Burić, koji je s novim mandatom na čelu Belišća nastavio od 20. svibnja. Istaknuo je nadu da će Gradsko vijeće i nadalje biti snažan vjetar u leđa svima u Gradskoj upravi, kako bi svi zajedno ostvarili ono što građani od njih očekuju.

Za projekt “Živjeti zdravo” Grad Bjelovar osigurao i ploče s javnozdravstvenim porukama Grad dobio opremu za hodačke staze, uređen i Trg Antuna Gustava Matoša

Još jednom gradonačelnik Burić naglasio je važnost zajedništva, važnost onoga "mi", istaknuvši kako nikoga različitosti ne trebaju razdvajati, već štoviše, potaknuti na pronalaženje najboljih rješenja.

Uvjerljiva pobjeda

Podsjetimo, prema objavljenim konačnim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva grada Belišća, na lokalnim izborima koji su održani 16. svibnja, Kandidacijska lista grupe birača i nositelj Dinko Burić dobili su povjerenje 63,33 posto birača te u Gradskom vijeću grada Belišća imaju 11 vijećnika. Nadalje, HDZ je osvojio 16,22 posto glasova te ima dva vijećnika, SDP uz podršku 6,78 posto birača ima jednog vijećnika, kao i HSU, za čiju je listu glasovalo 6,04 posto birača. DP koji je dobio povjerenje 5,32 posto belišćanskih birača te HSP uz podršku od 2,28 posto glasova, ne participiraju u diobi vijećničkih mjesta