Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Odabrano šest projekata za razvitak turističke ponude

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Ugovore s nositeljima projekata kojima je odobrena potpora potpisali su direktorica TZ-a Danijela Belak i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija

Turistička zajednica “Sjeverna Moslavina” odabrala je ponude pristigle na javni poziv za dodjelu potpora razvoju i unapređenju turističke ponude destinacije i uvjeta boravka turista za 2021. godinu te su potpisani ugovori s nositeljima šest projekata. Za svaki od njih odobreno je do pet tisuća kuna potpore.

FESTIVALI U ZAGREBU Promocija bisera turizma

Vijeće TZ-a ocijenilo je da će turističku ponudu Garešnice i okolice obogatiti uređenje stare njemačke kuće u Hrastovcu, postavljanje urbane opreme, koševa i klupa uz trnovitički ribnjak, kao i sjenice te ploče s edukativnim sadržajem kod klupske kuće Oldtajmer kluba Kurbla u Kajgani uz koju prolazi i biciklistička staza Garešnica – Hercegovac.

Potpore će dobiti i obitelj Balja iz Garešnice za postavljanje edukacijskih ploča i uređenje staze kod svog hotela za pčele te Povijesna udruga Bršljanica za poučnu stazu ili šetnicu.

LJETNA KAMPANJA TZ-A ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Autohtonim delicijama privući će nove turiste

Riječ je o bespovratnim novčanim sredstvima Turističke zajednice, a ugovore s nositeljima projekata potpisali su direktorica TZ-a Danijela Belak i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je ujedno predsjednik TZ-a.

Osim tih ugovora, gradonačelnik Bilandžija potpisao je i ugovore o zapošljavanju 30 žena koje će se u sklopu projekta "Zaželi" skrbiti o 180 starijih i nemoćnih osoba na području grada Garešnice. Ovo je druga faza projekta, a trajat će do kolovoza iduće godine. Ukupna vrijednost projekta je 2,7 milijuna kuna, od kojih čak 85 posto novca dolazi iz Europske unije, a ostalih 15 posto financira se iz državnog proračuna.