Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Prva elektronska sjednica GV-a

Rebalansom zbog koronavirusa proračun smanjen za 3,3 mil. kn

Foto: Lipički compas
Grad Lipik rebalansom je smanjio svoj proračun s 52,184.640 kuna na 48,908.654 kune

U skladu s uputama Ministarstva uprave i Nacionalnog stožera RH, sjednica lipičkog Gradskog vijeća prvi je put održana uz pomoć elektroničke pošte, odnosno digitalno, piše Lipički compas.

Udruga Lipik 1991. uputila poziv na sudjelovanje u projektnim aktivnostima Pomoć braniteljima u kućanskim poslovima i suočavanju sa stresom

Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Lipika za 2019. godinu te izmjene i dopune proračuna za 2020. godinu usvojene su s 12 glasova “za” i tri “protiv”.

Grad Lipik rebalansom je smanjio svoj proračun s 52,184.640 kuna na 48,908.654 kune, što je za 3,275.986 kuna manje od planiranog.

Najvećim dijelom smanjenje prihoda prouzročila je novonastala situacija s COVID-19, budući da ima posljedice na cjelokupno gospodarstvo RH, ne samo na lokalnoj razini. Slijedom procjena smanjenja prihoda, i rashodi proračuna smanjeni su za navedeni iznos, a najveće smanjenje odnosi se na gradnju objekata komunalne infrastrukture, na projekte energetske obnove koji nisu dobili suglasnost (Društveni dom u Klisi), na sufinanciranje rada udruga civilnog društva i na gradske manifestacije.

Cilj je privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta Započeli radovi na gradnji zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2

Rebalansom se planiraju i nove aktivnosti za koje je dobivena suglasnost za sufinanciranje, a najvažnije su izrada projektne dokumentacije za toplovod , izgradnja nove Wi-Fi mreže, prva faza gradnje nove ergele i nastavak projekta “Zaželi”.