Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
DOBRE VIJESTI ZA STANOVNIKE OPĆINE

Reciklažno dvorište dobilo građevinsku dozvolu

Foto: Općina Stupnik
U Općini najavljuju da će od svibnja ponovno jednom mjesečno biti dostupna usluga mobilnog reciklažnog dvorišta, druge subote u mjesecu

Na 1550 kvadrata prostirat će se novo reciklažno dvorište u Stupniku, a nalazit će se na lokaciji inače uvriježenog naziva Pod čepom, u Ulici sv. Benedikta. Građevinska dozvola je stigla, a planiraju projekt prijaviti, kažu u Općini, za sufinanciranje EU sredstvima u financijskom razdoblju 2021.-2027., u kojem je za zelene projekte i zaštitu okoliša predviđen veći iznos. Gradnja tog dvorišta veliki je korak prema odvojenom prikupljanju otpada na području općine i svakako nešto na čemu treba raditi, s obzirom na to da je trenutačni postotak odvajanja otpada ispod zakonski predviđenih okvira.

Radovi bi trebali krenuti u drugoj polovici 2022. godine Kreće veliki kapitalni projekt u Stupniku – gradnja novog groblja s mrtvačnicom i kapelom

– Najvažnije je što veće odvajanje otpada u kućanstvu jer je osiguran odvoz papira, plastike i krupnog otpada s kućnog praga. Postojeći zeleni otoci predviđeni su za samo pet frakcija “suhog” otpada, a reciklažno će dvorište imati dvadeset sedam frakcija – objašnjava načelnik Perković. U Općini također najavljuju da će od svibnja ponovno jednom mjesečno biti dostupna usluga mobilnog reciklažnog dvorišta, druge subote u mjesecu, a danas počinje i podjela kanta za otpad.

– Kante će mještani moći preuzeti na lokaciji stupničkog Komunalca na križanju Gornjostupničke i Stupničkoobreške ulice. Za preuzimanje kante potrebno je potpisati izjavu o preuzimanju uz predočenje osobne iskaznice. Ponedjeljkom i srijedom kante će se preuzimati od 16 do 20 sati, a utorkom i četvrtkom od 8 do 12 sati – kažu u Općini.