Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
OČEKUJU SE JOŠ BOLJI REZULTATI

Rekordno dobra godina: U prometu dvije tisuće prekršaja manje

Foto: Virovitičko-podravska županija
Od početka godine na prometnicama koje pokriva ova policijska uprava zabilježene su tri smrtno stradale osobe, što je povijesni rezultat, a za 27 posto je i manje teško stradalih u prometu

Od početka ove godine policajci virovitičko-podravske PU zabilježili su čak dvije tisuće prometnih prekršaja manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Policija i dalje ima pune ruke posla, poručuju iz Virovitičko-podravske županije, ali čine se da se ove godine pokazuju i pozitivni rezultati ulaganja u preventivu.

Otvoreno Prometno vježbalište Kako do veće sigurnosti u prometu

– U prvih osam mjeseci ove godine stanje sigurnosti u prometu je među najboljem u povijesti, a to, uz rad policijskih službenika, možemo zahvaliti izvrsnoj suradnji s medijima i građanima. Kada govorimo o prometu, svakodnevno se radi, patrole su na terenu, no mjere više nisu usmjerene na represiju nego više ka preventivi i redovnim kontrolama. Vozači zaista više paze, savjesniji su i više se drže prometnih pravila i propisa i to je stanje koje bismo voljeli zadržati što duže – kaže Siniša Knežević, načelnik PU virovitičko-podravske. Dodaje i da će nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje omogućuju drakonske kazne, također u budućnosti pripomoći da crnih brojki bude još i manje.

Od početka godine na prometnicama koje pokriva ova policijska uprava zabilježene su tri smrtno stradale osobe, što je povijesni rezultat, a za 27 posto je i manje teško stradalih u prometu.

Humanitarna akcija Lige protiv raka Mobilni ultrazvuk u virovitičkoj bolnici

Osim toga, policija bilježi bolje rezultate i u borbi protiv kriminala pa tako ukupna razriješenost svih kaznenih djela je 84 posto, a naknadno utvrđenih 74 posto. 

– U posljednjih godinu dana i više zašli smo u takozvanu zonu tamnog kriminala, da dođemo do svake bitne informacije i slučaj obradimo najbolje što možemo. U tijeku su i velike obrade s kojima će javnost biti upoznata kada budu dovršene, a mogu samo reći da se odnose na gospodarski kriminal, ali i na kriminalitet droga, s kojim se ozbiljno obračunavamo - kaže načelnik.