Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Donacija Javne ustanove

Ribočuvari će u obilazak 2800 hektara ići novim vozilom

Foto: Osječko-baranjska županija
Cilj je uspostava zajedničkog nadzora i eventualnih sankcioniranja prekršitelja na području Regionalnog parka Mura – Drava

U ime Javne ustanove agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, ravnatelj Davor Mikulić potpisao je ugovor o poslovnoj suradnji i donaciji automobila sa Zajednicom športskih ribolovnih društava Osijek.

Sastanak župana s generalnim direktorom Arrive za Hrvatsku Traži se novi model javnog linijskog prijevoza

Cilj je uspostava zajedničkog nadzora i eventualnih sankcioniranja prekršitelja na području Regionalnog parka Mura – Drava, kojim upravlja Javna ustanova. Nadzirat će se kopnenim i vodenim dijelovima i tako pratiti provedba Zakona o zaštiti prirode i Zakona o slatkovodnom ribarstvu.

Problem Ribočuvarske službe je široko područje djelovanja koje pokriva oko 2800 hektara ribolovnih voda, a koje moraju obilaziti terenskim vozilom. Vozilo koje trenutačno koriste staro je gotovo 20 godina.

– Zajednica se obratila zamolbom Osječko-baranjskoj županiji i Javnoj ustanovi za pomoć u rješavanju navedenog problema. S obzirom na to da je Javna ustanova iz Projekta “Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom NATURA 2000” dobila novo službeno vozilo, odlučili smo im za njihove potrebe donirati Daciu Duster koja je u vlasništvu Javne ustanove – rekao je Mikulić prilikom primopredaje vozila.

VAŽNA OBLJETNICA Obilježeno 100 godina hrvatske Baranje - bisera županije

– Upravo je ovo primjer kako treba funkcionirati na svim razinama, ključna je suradnja za zajednički cilj – poručio je dožupan Goran Ivanović.