Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Suradnja dviju knjižnica

Riječanima otvorena izložba “Knjiga svaki dan”

Foto: slavonski.hr
Do 2. rujna traje izložba fotografija iz požeškog natječaja otvorena u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka

Fotografi iz Rijeke od početka rado sudjeluju u fotonatječajima iz projekta “Knjiga svaki dan” Gradske knjižnice i čitaonice Požega. Stoga je Narodna čitaonica Gradske knjižnice Rijeka otvorila svoja vrata i prostor od 18. srpnja do 2. rujna izložbi fotografija iz požeškog natječaja. Izložbu je otvorila ravnateljica požeške knjižnice Aleksandra Šutalo.

Predavanje u muzeju Arheološki nalazi potvrdili važnost Kaptola

Izložba fotografija “Knjiga svaki dan” nastala je kao rezultat istoimenog natječaja požeške Gradske knjižnice i čitaonice. U natječaju čija je tema bila fotoilustracija sudjelovalo je 126 autora s ukupno 349 prijavljenih fotografija. Požeškoj publici odabrani su radovi već tradicionalno predstavljeni u Noći knjige, a sada ih imaju priliku vidjeti i riječki ljubitelji knjige i fotografije, navodi portal slavonski.hr.

Podsjetimo, prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Marina Vujčić, Alis Marić i Aleksandra Šutalo, prvo mjesto osvojila je Neda Rački iz Zagreba za fotografiju “Povratak Sherlocka Holmesa”/Gary Lovisi, drugo mjesto Đoko Glušica iz Rijeke za fotografiju “Starac i more”/Ernest Hemingway, a treće Aleksandar Gospić iz Zagreba za fotografiju “Bilježnica”/Nicholas Sparks.

Prema izboru predsjednice prosudbenog povjerenstva Aleksandre Šutalo, za izložbu fotoilustracija izabrano je pedeset radova raznih autora, a Riječani će požešku izložbu moći razgledati do 2. rujna.

U Münchenu predstavljena Zlatna dolina kao turistička destinacija Priča o Požegi, njezinim ljepotama, manifestacijama, običajima, hrani, vinu i ljudima oduševila Bavarce