Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Münchenu predstavljena Zlatna dolina kao turistička destinacija

Priča o Požegi, njezinim ljepotama, manifestacijama, običajima, hrani, vinu i ljudima oduševila Bavarce

Foto: pozega.hr
Gosti koji dolaze zadržavaju se i do 14 dana, a ove jeseni očekuje se i nova grupa njemačkih cikloturista koji dolaze drugu godinu zaredom u Slavoniju, Baranju i Srijem

U Münchenu je na poziv generalnog konzula Republike Hrvatske u Bavarskoj Vladimira Duvnjaka održano predstavljanje Požege i Zlatne doline kao turističke destinacije koja se ponosi svojim vrhunskim vinima, ukusnom hranom, bogatstvom prirodnih ljepota, plodnim poljima, vinorodnim brežuljcima i šumama kao i prekrasnim krajolikom.

Renesansni festival Međunarodno priznanje Koprivnica ušla u elitno društvo najpoznatijih povijesnih gradova

Uz gradonačelnika Požege Darka Puljašića i direktoricu Ureda TZ-a Grada Požege Silviju Podoljak, ljepote i bogatstvo Požege i zlatne Slavonije predstavili su Zlatni Lug, Grbić d.o.o., Luks Bike Adventure te vinska perjanica požeškog kraja Kutjevo d.o.o., uz pratnju požeške Gradske straže.

Videoprezentacija

Pred tri stotine posjetitelja u službenom dijelu programa kojega je vodila Davorka Tovilo goste su pozdravili generalni konzul Vladimir Duvnjak, predstavnica Vlade Bavarske i državna ministrica Michaela Kaniber te gradonačelnik Puljašić.

U glazbenom i scenskom dijelu programa predstavili su se članovi KUD-a Požeška dolina i sopranistica Kristina Šop.

U videoprezentaciji ispričana je priča o Požegi, njezinim manifestacijama, običajima i ljudima, koja zasigurno nikoga nije ostavila ravnodušnim. Poseban naglasak stavljen je na Aurea Fest, koji ove godine slavi 50. obljetnicu.

Gosti iz cijele Bavarske, turistički djelatnici i novinari upoznali su Požegu, dio Slavonije koju oni nazivaju najljepšom hrvatskom tajnom. Potom je uslijedio domjenak s hrvatskim eno i gastro specijalitetima.

Predavanje u muzeju Arheološki nalazi potvrdili važnost Kaptola

Treba spomenuti da je ovo druga godina predstavljanja požeške destinacije u Münchenu i to zahvaljujući Selimiru Ognjenoviću i ID Riva tours koji iz godine u godinu povećava broj njemačkih gostiju u Požeštini. Gosti koji dolaze zadržavaju se i do 14 dana, a ove jeseni očekuje se i nova grupa njemačkih cikloturista koji dolaze drugu godinu zaredom u Slavoniju, Baranju i Srijem. Kako su rekli, od svih ruta najviše im se sviđaju upravo požeška brda i doline.

Ponosni se vraćaju kući

– Vraćamo se kući ponosni na našu destinaciju koja je svakim danom sve više prepoznatljiva u ponudi kontinentalne Hrvatske. Ovaj dio Slavonije sve više otkrivaju turisti željni novih atraktivnih destinacija – rekla je Silvija Podoljak.