Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Zadovoljni lovci

Riješen problem naplate šteta od naleta vozila na divljač

Matija Posavec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Štete od naleta vozila na divljač ubuduće pokrivati osiguravajuće kuće, a ne lovačka društva. Županija će za to izdvojiti 262.936 kuna

Međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec potpisali su sporazum prema koje će Županija izdvojiti 262.936 kuna za premije osiguranja, pa će štete od naleta vozila na divljač ubuduće pokrivati osiguravajuće kuće, a ne lovačka društva. Zbog porasta broja motornih vozila i promjena staništa divljači raste broj naleta na životinje.

Novac sportašima Potpora Za 33 sportska projekta i programa 938.000 kuna

Na području Međimurja registrirano je 21 lovačko društvo s više od 900 lovaca koji brinu o 75.000 hektara površine. Između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog lovačkog saveza već je sklopljen ugovor o financiranju polica osiguranja.

- Sva lovačka društva imaju jednak problem vezan uz nalete životinja jer je 90 posto presuda donijeto na štetu lovaca. Iz županijskog proračuna izdvojit će se sredstva namijenjena za police osiguranja koje moraju platiti međimurski lovozakupnici. Povijesni je ovo trenutak za lovstvo Međimurja i zahvaljujemo županu na brzoj reakciji - rekao je Grgec.

Župan Posavec istaknuo je da se svi prihodi od lovozakupnine uplaćeni u županijski proračun vraćaju Lovačkom savezu, godišnje oko 300.000 kuna.

Međimurci na potpisivanju ugovora u Muzeju Mimara u Zagrebu Projekti Za starije građane 1,3 milijuna kn Otpis duga Deblokiranje Otpis dugova za 3268 ovršenih