Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska 567 pregleda
Projekt u jedinoj ženskoj kaznionici

Roditeljstvo iza rešetaka: zavorenice će same kuhati svojoj djeci

Predstavljanje projekta "Roditeljstvo iza rešetaka"
1/9
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U sklopu projekta uređena je kuhinja te dnevni boravak odjela na kojem borave trudnice i majke s djecom u dobi do tri godine

"Neprekinuta veza – povezujuće roditeljstvo iza rešetaka" naziv je projekta udruge Roditelji u akciji (Roda), koji je predstavljen u jedinoj hrvatskoj ženskoj kaznionici u Požegi. U sklopu projekta uređena je kuhinja te dnevni boravak odjela na kojem borave trudnice i majke s djecom u dobi do tri godine. Prostor je opremljen odgovarajućim namještajem, opremom i priborom, a zatvorenice će imati mogućnost pripreme zdravih obroka za svoju djecu, što je u skladu s europskim zatvorskim pravilima.

- Cilj projekta je podržati trudnice i majke zatvorenice u povezujućem roditeljstvu, ojačati njihove roditeljske kompetencije i osnažiti ih u majčinskoj ulozi – kazala je voditeljica projekta Branka Mrzić Jagatić.

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Kristian Turkalj istaknuo je važnost projekta za djecu koja su rođena u zatvorskom sustavu, kako bi se u što većoj mjeri ostvarila integracija i odnos majke i djeteta te olakšao budući povratak te djece s majkama u društvo. Pripremanju jednostavnih i ekonomičnih zdravih obroka zatvorenice će podučavati iskusni profesionalni kuhar David Skoko. Projekt financira Ministarstvo pravosuđa, a provodi se do prosinca ove godine.