Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Troje laureata Suncokreta ruralnog turizma iz Šibensko-kninske županije

Ruralni turizam važan je za očuvanje lokalne kulturne baštine

1/2
Foto: Šibensko-kninska županija
Srebrnu povelju dobile su Zavičajna zbirka KUD-a Koledišće iz Jezera te Vinarija i kušaonica Baraka. Posebno priznanje za investiciju u ruralnom prostoru dobio je Obrt Stone

– Ove je godine prestižnom nagradom Suncokret ruralnog turizma okrunjen rad troje dobitnika iz Šibensko-kninske županije. Srebrna povelja u kategoriji Ruralno-turistički projekti dodijeljena je Zavičajnoj zbirci KUD-a Koledišće iz Jezera te Vinariji i kušaonici Baraka, u kategoriji Vinski turizam. Posebno priznanje za investiciju u ruralnom prostoru u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu dobio je Obrt Stone – izvijestili su nas iz Šibensko-kninske županije. 

Prezentacija Hereditas – projekt suhozidne tradicijske gradnje

Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih po jasno razrađenim kriterijima u sedam kategorija odabrala najbolje. 

Čestitku nagrađenima uputila je zamjenica župana Darija Puljić.

– Šibensko-kninska županija svesrdno podržava razvoj svojih ruralnih krajeva, a posebno ruralnog turizma u kojem leži veliki potencijal. Ovaj oblik turizma vrlo je važan za očuvanje lokalne kulturne baštine i sprječavanje depopulacije ruralnih krajeva naše županije i cijele Republike Hrvatske. Čestitam svima koji su svojim vrijednim radom zaslužili nominaciju za ovu prestižnu nagradu i želim im puno uspjeha u daljnjem radu – kazala je Darija Puljić.

Osječko-baranjska županija isplatila potpore Osječko-baranjska županija isplatila potpore Za razvoj ruralnog turizma više od 1,3 milijuna kuna

– Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu – zaključili su iz Šibensko-kninske županije.