Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Ruši se zgrada u centru, tu će biti Zelena tržnica

Foto: Čazma
Rušenje zgrade u Ul. kralja Tomislava 3 trebalo bi završiti za 20-ak dana, nakon čega počinje gradnja Zelene tržnice

Ovih je dana u sklopu projekta Čazma Natura počelo rušenje zgrade u središtu grada Čazme, u Ul. kralja Tomislava br. 3.

Internet u Čazmi U Čazmi zaživio WiFi4EU Besplatan internet blizu Gradina, gradskog trga...

Tako je Knjigovodstvo Čazma trajno preseljeno u prostorije nekadašnjeg Matičnog ureda, u zgradi bivše Općine, drugi ulaz, na katu. Gradsko društvo Crvenog križa Čazma i djelatnici projekta “Zaželi – Uključi se!” privremeno su premješteni također u zgradu nekadašnje Općine, na adresu M. Novačića 13, u prostorije bivšeg Prekršajnog suda.

Nakon završetka obnove zgrade nekadašnjeg Žita, Crveni križ će biti trajno premješten tamo. Ostali korisnici trenutačno su razmješteni u vlastitim aranžmanima, a nakon obnove zgrade u Ul. M. Novačića 5, svi će biti smješteni ondje.

Obnova zgrade Žita upravo je počela, zamjenom stolarije i postavljanjem centralnog grijanja, nakon čega slijedi unutarnje uređenje. Rušenje zgrade u Ul. kralja Tomislava 3 trebalo bi završiti za 20-ak dana, nakon čega počinje gradnja Zelene tržnice.

Interpretacijsko-prodajni centar Zelena tržnica bit će otvoreni zeleni prostor u gradu, s paviljonom i pješačkom vezom između postojećih objekata poput multifunkcionalnog interpretacijskog centra, crkve, zgrade Gradske uprave, trgovine i ugostiteljskih objekata. Informacijsko-prodajni paviljon namijenjen je za trajne interpretacijsko-prodajne aktivnosti domaćih proizvoda.

Pripreme za advent Čazma će i ove godine imati klizalište, ali ovaj put veće

Sadržavat će i dječje igralište i zeleni park za djecu koji su dizajnirani kao prirodni ambijent šume s „gnijezdima“ ptica. Prostor će služiti kao edukativni i zabavni prostor za djecu.