Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Projekt financiran iz fondova EU, a provodi ga Razvojna agencija Zagrebačke županije s partnerima

S 35.000 kuna potpore 19 nezaposlenih dobilo je priliku za pokretanje biznisa

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55.000 do 70.000 kuna

Ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić potpisao je ugovore o dodjeli potpora za samozapošljavanje u iznosu od 35.000 kuna s 19 nezaposlenih osoba s područja Zagrebačke županije koji su se koncem prošle godine javili na javni poziv Agencije.

Za 2020. godinu u proračunu predviđeno 14,6 milijuna kuna Prvi u državi po potporama u poljoprivredi

Riječ je o javnom pozivu u sklopu projekta “Nova prilika - Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije” sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda. Provodi ga Razvojna agencija u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Obrtničkom komorom Zagreb.

Dobili i potporu HZZ-a

– Svi prijavljeni koji su zadovoljili kriterije javnog poziva ostvarili su potporu – izjavio je ravnatelj Velić poručivši da će Agencija ponovno aplicirati na fondove s ciljem da se projekt nastavi i ubuduće.

Na javni poziv mogli su se prijaviti pripadnici ranjivih skupina s područja županije koji žele pokrenuti vlastiti posao (žene, dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina, stariji od 50), koji su u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora bili nezaposleni. Dodijeljena sredstva korisnici će moći koristiti za zakup poslovnog prostora, kupnju strojeva, tehnike, alata, licenciranih IT programa, plaćanje doprinosa i troškova knjigovodstvenih usluga...

– Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55.000 do 70.000 kuna, tako da u nove poslovne izazove kreću s potporom od 90.000 do 105.000 kn – naglasila je zamjenica zagrebačkog župana Nadica Žužak pozvavši nove poduzetnike da se tijekom godine jave i na natječaj Zagrebačke županije za poticanje poduzetništva.

Povijesni trenutak za područje Vrbovca i općina Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec U 4 i pol godine rekonstruirat će se 9,2 i sagraditi 223 nova kilometra vodovoda

– U prošloj godini temeljem ovog natječaja isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata – pojasnila je Žužak.

Potporu je dobio i Josip Svilić iz Vrbovca.

– Kao mladom poduzetniku ovo mi je veliki poticaj. Otvorio sam autopraonicu, servis za održavanje motornih vozila, a dobivena sredstva planiram utrošiti na kupnju alata – rekao je Svilić prilikom potpisivanja ugovora.

Motivacijski seminari

U okviru ovog projekta Hrvatski zavod za zapošljavanje održao je u svojih osam ispostava na području Zagrebačke županije radionice i motivacijske seminare za osobe koje su pokazale interes za pokretanje vlastitog posla.

Ažurirana aplikacija WebGIS koja prikazuje poduzetničke zone u županiji Aplikacija nudi nove, detaljne podatke o 31 poduzetničkoj zoni

Potpisivanju ugovora nazočili su predstavnici partnera na projektu – Marija Halić, predstojnica Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.