Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ažurirana aplikacija WebGIS koja prikazuje poduzetničke zone u županiji

Aplikacija nudi nove, detaljne podatke o 31 poduzetničkoj zoni

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Županija poduzetničke zone ima u gradovima Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jaska, Sv. Nedelja, Sv. Ivan Zelina, V. Gorica, Vrbovec i Zaprešić, te u općinama Bedenica, Bistra, Brckovljani, Brdovec, Kravarsko, Križ, Luka, Pisarovina i Rugvica

Kako bi informacije o poduzetničkim zonama na području Zagrebačke županije bile dostupne potencijalnim investitorima, Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije izradio je još 2016. godine WebGIS aplikaciju s prikazom tadašnjih poduzetničkih zona.

Josip Pisnjak iz Kloštar-Ivanića proslavio jubilarni rođendan Sa 101 godinom, još uvijek voli šivati

S obzirom na to da broj poduzetnika iz godine u godinu raste, aktivirane su nove perspektivne zone koje su od sada dostupne u aplikaciji. Tako se trenutačno na području Zagrebačke županije nalazi 31 poduzetnička zona, i to u gradovima Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić, te u općinama Bedenica, Bistra, Brckovljani, Brdovec, Kravarsko, Križ, Luka, Pisarovina i Rugvica.

Površina, djelatnosti....

– Korištenjem aplikacije poduzetnici mogu na jednostavan način saznati sve potrebne osnovne podatke kao što su prostorni položaj svake zone, udaljenost od prometnica, naselja, koliko je slobodno površine, za koje sve djelatnosti i po kojoj cijeni – izjavila je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije, objasnivši da se zone, osim na karti, mogu vidjeti i na zračnim snimkama, topološkim podlogama te na katastru.

Osim toga, ovaj WEBGis preglednik sadržava i namjenu gospodarske zone, postoji li za nju komunalni i vodni doprinos te koliko iznosi po metru kubnom ili kvadratnom te postoji li oslobođenje komunalnog doprinosa za to područje. Platforma se može pregledati po općinama i gradovima županije.

Prema podacima e-Visitora, Zagrebačka županija zabilježila je porast u dolascima i noćenjima U 2019. godini 14 posto više posjetitelja, najviše ih je iz Kine, Koreje, Njemačke...

Kučinić je pri ovom ažuriranju naglasila i da izrada te ažuriranje aplikacije predstavlja važan korak u razvoju informacijskog sustava prostornog uređenja Zagrebačke županije. Zavod je, inače, aplikaciju ažurirao u suradnji s Razvojnom agencijom Zagrebačke županije i tvrtkom GDi d.o.o. iz Zagreba.

Dostupan na web-stranici

WEB GIS preglednik poduzetničkih zona ZŽ-a na prostornim planovima dostupan je na županijskim web-stranicama.

Održana radionica o razvoju sela i poljoprivrede Želimo postati vodeća hrvatska “zelena” županija