Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Josip Pisnjak iz Kloštar-Ivanića proslavio jubilarni rođendan

Sa 101 godinom, još uvijek voli šivati

1/8
Foto: Zagrebačka županija
Koji je recept za dugovječnost? – Nikada nemoj činiti drugome što tebi nije ugodno! – odgovorio je ovaj slavljenik

Pričljiv, vedar, bistar, društven, aktivan... A “tek” mu je 101 godina! Bez problema tu dob nosi “na plećima” pa ga se još uvijek može vidjeti kraj omiljene šivaće mašne, gdje obavlja sitne krojačke popravke.

Prema podacima e-Visitora, Zagrebačka županija zabilježila je porast u dolascima i noćenjima U 2019. godini 14 posto više posjetitelja, najviše ih je iz Kine, Koreje, Njemačke...

Veseli ga to! Vesele ga i druženja i zabava, pa ga je razveselilo i gotovo 300 čestitara na njegovu 101. rođendanu koji je proslavio prvo u krugu obitelji, a kasnije u restoranu Sablić u Dubravi. Josip Pisnjak rodom je iz Kloštar-Ivanića, krojač po zanimanju, danas je smješten u staračkom domu u Dubravi. Član je tamošnje udruge umirovljenika, koja je i organizirala proslavu njegova rođendana.

Među čestitarima, osim načelnika Općine Dubrava Tomislava Okroše i zamjenika gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislava Cuvaja s tortom je bila i Nadica Žužak, zamjenica zagrebačkog župana, koja je poželjela slavljeniku puno zdravlja. A bude li zdravlja, naravno, bit će i novih druženja. A svi znaju da je to Josipova omiljena aktivnost.

Koji je recept za dugovječnost?

– Nikada nemoj činiti drugome što tebi nije ugodno! – odgovorio je ovaj slavljenik, koji je podijelio i neke detalje iz svog života. Poput onog da je sa šest godina počeo čuvati krave.

Održana radionica o razvoju sela i poljoprivrede Želimo postati vodeća hrvatska “zelena” županija

– Bio sam tuđi sluga. I tuđe sam hlače nosio. I cipele. Bili smo siromašni, malo smo toga imali. Nisam izučio za šnajdera jer sam to htio, nego zato što je “gazdi”, kojega smo sreli na sajmu u Ivanić-Gradu, baš trebao šegrt. Poslije rata radio sam u Zagrebu, pa u krojačkoj zadruzi u Ivanić-Gradu, pa sam onda bio i poslovođa u Antilopu... I danas, ako me netko treba – tu sam! No, ljudi u domu malo drapaju, pa posla baš i nema – pripovijeda Pisnjak, koji je za okupljene imao i posebnu poruku.

– Nikada nemoj nikoga uvrijediti, jer ni tebi nije ugodno kada te drugi vrijeđaju – kazao je veselo raspoloženi Josip.