Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
policijska preventivna akcija

S kvizom znanja do besplatne vozačke dozvole

Preventivna akcija Poštujte naše znakove
1/4
Foto: VL
Kroz 24 godine trajanja akcija "Poštujte naše znakove" dokazana je njena učinkovitost

Tradicionalna preventivna akcija "Poštujte naše znakove" održana je i u Glini. Organizirali su je Služba prevencije Ureda glavnog ravnatelja policije i Policijska uprava sisačko-moslavačka.

"U sklopu ove akcije proveli smo nekoliko naših aktivnosti, od akcije 'Sigurnost djece u prometu' koju učestalo provodimo, akcije "Šareni prometni poligon" uz pomoć kojeg će niži uzrasti moći vidjeti što se sve dešava u prometu i koje opasnosti na njih vrebaju, te akciju "Sigurna vozačka dozvola" namijenjenu maturantima" - rekao je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Sadnice na dar Preventivna akcija Vozačima koji poštuju pravila na dar sadnice

Najmlađi iz Dječjeg vrtića i Osnovne škole Glina su u Hrvatskom domu prisustvovali edukaciji o važnosti poštivanja prometnih pravila i načinu kretanja prometnicama i nogostupom kroz prigodnu kazališnu predstavu. Na kraju predstave djeci su podijeljeni prigodni pokloni - reflektirajući prsluci i kišne kabanice, koji su osigurani iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.   

Maturanti Srednje škole Glina sudjelovali su u edukativnim radionicama te kvizu znanja "Znanjem do vozačke dozvole" u kojem je pobjednik nagrađen besplatnim polaganjem vozačkog ispita B kategorije i uređajem za elektroničku naplatu cestarine. Djeci je prezentiran i rad hitnih i drugih službi dok su djeca na "šarenom prometnom poligonu" prolazila trening-vožnju educiranja o važnosti pravilnog ponašanja u prometu..

"Kroz 24 godine trajanja akcija "Poštujte naše znakove" dokazana je njena učinkovitost. Naime, na početku smo imali desetke smrtno stradale djece u prometu, a ove godine smrtno je stradalo troje djece i to ne svojom krivicom, već kao suputnici u vozilu". -  rekao je Ivo Jakić iz službe prevencije Ravnateljstva policije.

Otvoren dom za starije u Glini Za izbjeglice i prognanike Otvoren Dom za starije u Glini