Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Gotovo milijun kuna otišlo je poduzetnicima početnicima za razvoj novog biznisa

S potporom Zagrebačke županije Martina Dubravec “ojačat” će svoj novi foto studio

Foto: Zagrebačka županija
Uskoro slijedi i dodjela šest milijuna kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima

Gotovo milijun kuna bespovratnih sredstava za potporu poduzetnicima početnicima podijelila je Zagrebačka županija, a radi se o sredstvima namijenjenima za razvoj poduzetništva na njenom području.

NOVA KARTA REGIONALNIH POTPORA Jozić: Vlada ispravila nepravdu prema Slavoniji

Potpore za 71 poduzetnika

Temeljem javnog natječaja sredstva u iznosu do 15.000 kuna dobio je 71 poduzetnik početnik s područja Zagrebačke županije, a ugovore im je u Zaprešiću uručio župan Stjepan Kožić. Uskoro slijedi i dodjela šest milijuna kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima. U ožujku je, podsjetimo, raspisan natječaj za dodjelu potpora ugostiteljskim i sportskim objektima kojima je djelatnost bila potpuno ili djelomično obustavljena odlukom Stožera u razdoblju od 27. studenoga 2020. godine. Javni poziv bio je otvoren do 12. travnja.

– Samo u ovoj godini Zagrebačka županija osigurala je ukupno 9,1 milijuna kuna bespovratnih potpora za svoje poduzetnike. Kada je riječ o regionalnoj razini, mislim da neću pogriješiti ako kažem da se s ovakvim iznosom može pohvaliti rijetko koja županija. Danas smo dodijelili ukupno milijun kuna poduzetnicima početnicima, ali ovakva druženja čekaju nas i s poduzetnicima koji su ostvarili potpore za proizvodne i neproizvodne djelatnosti u ukupnom iznosu od šest milijuna kuna, a tu je 2,1 milijun kuna COVID potpora – rekao je župan Kožić prilikom ovog događaja. Mnogo uspjeha u poslovanju poduzetnicima poželio je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je istaknuo kako je jedna od odlika Zagrebačke županije da znatno ulaže u gospodarstvo i mlade.

Vinko Kasana novi čelnik Županijske skupštine Vinko Kasana novi čelnik Županijske skupštine

Mlada poduzetnica iz Vrbovca Martina Dubravec rekla je prilikom preuzimanja ugovora o potpori kako je u 2020. godini ostvarila svoj san i otvorila foto studio, a već u planu ima zapošljavanje novih ljudi. Potporu koju je dobila od Zagrebačke županije iskoristi će za kupnju prijenosnog printera za fotografije čim će dodatno unaprijediti usluge koje nudi.

Nije bilo lako, ali sam sretna

– Moram priznati da se nije bilo lako odlučiti na otvaranje vlastitog foto studija, ali sam danas sretna i ispunjena zbog svega što sam postigla – zaključila je Dubravec.