Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Za 790. rođendan Našica mijenja se vizura grada

Sagrađena prva biciklistička staza, uređene ceste, a u novom ruhu zasjat će osnovne škole

Foto: Grad Našice
U tijeku je Jedna od većih investicija, obnova "stare našičke obilaznice", u suradnji s Hrvatskim cestama, za 80 milijuna kuna

Grad Našice na dostojan je način proslavio 790. rođendan, i to promjenom vizure grada, čime podiže komunalni i infrastrukturni standard.

grad pomaže Za studente 30 stipendija, od 800 do 1000 kuna

Jedna je od najvećih investicija uređenje Ulice kralja Tomislava, čime su Našice dobile i prvu biciklističku stazu, ali i novi izgled zapadnog ulaza u grad. Projekt je realiziran uz pomoć župana Ivana Anušića i Županijske uprave za ceste, a vrijedan je više od četiri milijuna kuna.

Apel za strpljenje

U sklopu mjera ruralnog razvoja završena je rekonstrukcija ulica u Martinu, vrijedna oko 5,5 milijuna kuna. Uz ljepši izgled grada, trenutačno se radi i na osiguravanju boljeg i sigurnijeg prilaza za djecu i bolesnike Osnovnoj školi Dore Pejačević i Općoj županijskoj bolnici Našice. Investicija obnove dijela Zagrebačke ulice i Ulice Teodora Pejačevića iznosi oko 1,3 milijuna kuna, uz pomoć Ministarstva graditeljstva te sugrađanina Zdravka Vukića, pomoćnika ministra. Dovršena je i prva faza uređenja Franjevačke ulice u samom središtu grada, od 1,4 milijuna kuna.

tehnološki najmoderniji Novi radiološki uređaj podiže standard liječenja u našičkoj bolnici

Jedna od većih investicija u tijeku i obnova je "stare našičke obilaznice", u suradnji s Hrvatskim cestama, za 80 milijuna kuna. Uredit će se kolnik, oborinska odvodnja, nogostupi, kolni ulazi, sagraditi biciklističke staze cijelom dionicom te će grad dobiti nove i modernije ulaze. – Dobro promišljeni građevinski zahvati na važnim zgradama, od škola, vrtića do gradske uprave, ali i uređenje prometne infrastrukture, samo su temelj za buduće projekte. Molim sugrađane za strpljenje, apeliram da prate prometnu signalizaciju i obilazne pravce. Ponosan sam što su Našice postale veliko gradilište jer to vodi prema ljepšem i uređenijem gradu – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

U novom ruhu zasjao je i Dječji vrtić Zvončić, nakon energetske obnove od pet milijuna kuna. U punom je jeku i energetska obnova zgrade Gradske uprave i zgrade policije, ukupne vrijednosti oko 6,2 milijuna kuna. Uskoro počinje i energetska obnova svih osnovnih škola u Našicama.

Atletska staza u Našicama moderno i opremljeno igralište za sportaše i rekreativce Prva atletska staza duga 209 metara uskoro otvara svoja vrata

Obnovljeno raspelo

Saniran je krov mrtvačnice na glavnom gradskom groblju te raspelo na ulazu. Uređeno je i pročelje kapelice Uzašašća Gospodnjeg.