Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osijek

Sajam tehničke kulture Tehnicoolum 29. i 30. studenoga na Pampasu

1/3
Foto: Grad Osijek
Radionice će biti na temu robotike, modeliranja, maketarstva, infomatike, 3D printanja, dronova, izrade predmeta od različitih materijala i slično, a sudjelovanje na njima je besplatno

Drugi sajam tehničke kulture Tehnicoolum održat će se na sajamskom prostoru Pampas u petak 29. i subotu 30. studenoga, najavio jedirektor tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović.

SPORT Građevinski radovi na novom stadionu NK Osijeka

- Na 1300 četvornih metara zatvorenog prostora i 300 četvornih metara otvorenog prostora tijekom dva dana bit će održano tridesetak kreativnih i edukativnih radionica koje će održati gradska i županijska Zajednica tehničke kulture, a sudjelovanje na njima je besplatno - kazao je Vukašinović na konferenciji za novinare.

Cilj je, naglašava, kod djece i mladih potaknuti zanimanje za bavljenje tehničkom kulturom i STEM područjem. Stoga će na sajmu sudjelovati i znanstvene ustanove, strukovne škole i fakulteti. Dodao je i kako očekuje veliki broj posjetitelja jer je prošlogodišnji prvi Tehnicoolum izazvao veliko zanimanje, a posjetilo ga je više od 5000 posjetitelja.

Radionice će biti na temu robotike, modeliranja, maketarstva, infomatike, 3D printanja, dronova, izrade predmeta od različitih materijala i slično. Osnovnoškolci će u petak će organizirano doći na sajam.

IZ ORMARA PREDAKA U muzeju Slavonije razgledajte neobičnu modu rokokoa i secesije

Predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega naglasio je da Grad, kao vlasnik tvrtke Osječki sajam, pozdravlja organizaciju takvih manifestacija koje nisu profitabilne, ali su vrlo edukativne.

- Prošlogodišnji prvi Tehnicoolum pokazao se kao pun pogodak i nadam se da će ovaj sajam postati tradicionalan - zaključio je Požega.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Sajam će biti otvoren od 10 do 18 sati oba sajamska dana.

Vrijednost 130.000 kuća Klinički bolnički centar Osijek dobio novu opremu