Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sve je spremno za prvi dan nove školske godine

Samo još bilježnice i škola može početi

Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
Mi smo pripremili svu dodatnu opremu, sve što roditelji trebaju kupiti su bilježnice i olovke, kaže zamjenik gradonačelnika

U pratnji svojih zamjenika, gradonačelnik Svete Nedelje obišao je škole i vrtiće na području grada kako bi se svi zajedno uvjerili da je sve spremno za prvi dan nove školske godine. Ova godina primit će malo više prvašića nego lani, njih 18 više, dok će sveukupno u gradsku školu biti upisana dva razreda učenika više. Na školskim klupama dočekat će ih besplatni udžbenici i dodatni radni materijali.

– Ove godine po prvi puta sufinanciramo i dodatnu opremu poput likovnih mapa, atlasa i ostale opreme koja je zasigurno veliki trošak roditeljima. Jedino o čemu oni moraju brinuti su bilježnice, olovke i ostale sitnice – rekao je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi.

U Dječjem vrtiću Slavuj u potpunosti su završeni radovi energetske obnove unutar istog, a vanjski, koji uključuju i obnovu fasade, završeni su u dijelu gdje borave djeca.

– Želim također naglasiti i da grad Sveta Nedelja sufinancira boravak djece u privatnim dječjim vrtićima sa 1000 kuna po djetetu da roditeljima olakšamo izdvajanje za njihovu djecu – dodao je Nađi.

Završeni su i radovi na rekonstrukciji Školske ulice u Strmcu, te je obnovljena prometna signalizacija (pješački prijelazi i uspornici) ispred škola i vrtića na području grada. Za učenike i studente nastavlja se sa subvencioniranjem troškova javnog prijevoza.

– Sufinanciramo prijevoz sa 75 posto, a što se tiče učenika srednjih škola, za njihov prijevoz Vlada Republike Hrvatske izdvaja 75 posto a, ostalih 25 posto nadodaje Grad. Zahvaljujući tome, srednjoškolci mogu putovati besplatno – kažu iz Grada.

U pripremi je, dodaju, i natječaj za stipendije, kao što je najavljeno u mjesecu lipnju.

Osnovna škola Sveta Nedelja Potpisan ugovor vrijedan 9 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedelja Uštedom energije imamo više sredstava za ulaganje u kvalitetno obrazovanje