Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Potpisan ugovor vrijedan 9 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedelja

Uštedom energije imamo više sredstava za ulaganje u kvalitetno obrazovanje

Osnovna škola Sveta Nedelja
Foto: Zagrebačka županija
Osim OŠ Sveta Nedelja, energetski će se obnoviti i Područna škola Kerestinec za koju su odobrena sredstva u iznosu od milijun kuna

– Ovim projektom će Osnovna škola Sveta Nedelja dobiti novo ruho, podignut će se kvaliteta boravka djece i učitelja u školi, popraviti uvjeti izvođenja nastave, te smanjiti potrošnja energije za gotovo 70 posto – komentirao je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi potpisivanje ugovora o dodjeli 9,1 milijun kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedelja.

Katastar Javni poziv Milijun kuna za izmjere katastra

Grad i županija dijele trošak

Ugovor su u prostorijama Gradske vijećnice u Svetoj Nedelji potpisali ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić. Ugovorom se ostvaruje 3,646.709,15 kuna bespovratnih sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će preostali iznos od 5,453.002,54 kuna financirati Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija u omjeru 50:50.

Projekt energetske obnove obuhvaća obnovu vanjskog dijela škole (fasade) te zamjenu cjelokupne stolarije, a izvodit će se i strojarski radovi u kotlovnici uz renoviranje cjelokupnih instalacija za grijanje. Također, u svakoj učionici ugradit će se klima uređaj te će se u cijeloj školi zamijeniti rasvjetna tijela.

Projekti vrijedni 39,5 milijuna

Ponoš je istaknuo kako će se energetskom obnovom uštedjeti sredstva koja škola može preusmjeriti u podizanje kvalitete obrazovanja.

Virtualna šetnja 360 tehnologija Virtualno razgledavanje županije na mobitelu ili računalu

– Ovim projektom brine se i o zaštiti okoliša te podizanju kvalitete boravka djece i nastavnika u prostoru škole – dodao je.

Inače, osim OŠ Sveta Nedelja, energetski će se obnoviti i Područna škola Kerestinec za koju je Zagrebačkoj županiji Fond odobrio sredstava u iznosu od milijun kuna, a u pripremi su i projekti energetske obnove Srednje strukovne škole Velika Gorica, Područne škole Rakov Potok i Srednje škole Vrbovec ukupne procijenjene vrijednosti 39,5 milijuna kuna koji se će se prijaviti na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja čije se raspisivanje očekuje uskoro.

Ispred Zagrebačke županije potpisivanju Ugovora nazočio je zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je istaknuo važnost ovog projekta za djecu, kvalitetu obrazovanja te gospodarsku aktivnost, posebice u građevinskoj djelatnosti.

Suzana Klapšec Macenić Kreće izbor za najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije Dobro kuha, uzgaja povrće, brine za svoje bližnje - ona je najuzornija seoska žena! Vinske kraljice Lucija Fabek i Lucija Šember Započele prijave za izbor Vinske kraljice Zagrebačke županije Fabek: Imam više samopouzdanja, voljela bih ostati Kraljica i dulje