Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
POJAČANJE VOZNOG PARKA ZAVODA ZA HITNU MEDICINU

Sanitetska vozila vrijedna 1,7 mil. kuna

Foto: Grad Zaprešić
Od 2017. godine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije kupljena su 34 vozila za 10,1 milijun kn, od čega 19 vozila za hitnu medicinsku pomoć.

Pet novih vozila za sanitetski prijevoz pacijenata stiglo je za ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Zaprešiću, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Velikoj Gorici i Samoboru. Vozila su ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna, a do kraja godine stižu još dva nova vozila hitne medicinske pomoći u vrijednosti 1,1 milijun kuna.

U Sloveniji otvorena izložba iz fundusa zaprešićkog Muzeja Matija Skurjeni Siromašni pastir postao je slikar i istraživač ljudskog uma

– Vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer županija nema bolnicu na svom području. S obzirom na veliku kilometražu koju rade, često ih trebamo mijenjati, a trenutačno su u pogonu Zavoda 74 vozila – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik. Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk izrazio je zadovoljstvo što jedno od danas dodijeljenih sanitetskih vozila ostaje u Zaprešiću jer zaprešićka hitna služba pokriva više od 50 tisuća stanovnika na dosta širokom području. Želim posebno zahvaliti svim medicinskim djelatnicima, kako medicinskim sestrama i liječnicima tako i vozačima i svima koji u sustavu zdravstva 24 sata dnevno vode brigu o našim ljudima i njihovu zdravlju – rekao je Turk.

Govoreći o hitnoj medicinskoj pomoći, župan Stjepan Kožić osvrnuo se i na nastavak sufinanciranja T1 timova u Ivanić-Gradu i Svetom Ivanu Zelini, ali i Zaprešiću i Samoboru. Od 2017. godine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije kupljena su 34 vozila za 10,1 milijun kn, od čega 19 vozila za hitnu medicinsku pomoć.