Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
NAGRADE NAJUSPJEŠNIJIM UČENICIMA

Savjet mladih Grada Požege potiče izvrsnost

Foto: pozega.hr
Savjet mladih Grada Požege održao je svoju 14. sjednicu

Savjet mladih Grada Požege održao je svoju 14. sjednicu na kojoj su se našle četiri točke dnevnog reda, izvijestili su iz ovog savjetodavnog tijela. Na sjednici održanoj u požeškoj Gradskoj vijećnici članovi savjeta raspravljali su o planu i programu za 2021. godinu, u kojemu nema značajnijih promjena u odnosu na prethodne godine.

Biootpad će se prikupljati iz kućanstva, tvrtki i ustanova Kompostana u Požegi otvara se u siječnju 2022.

Na dnevnom redu našlo se obilježavanje sv. Lucije prigodnim dijeljenjem blagdanske pšenice sugrađanima, a koje će se obilježiti 13. prosinca u Požegi. Također, Savjet mladih Grada Požege odlučio je nagraditi po jednog učenika svake požeške osnovne škole tablet računalom za izvrsnost u protekloj školskoj godini, i to po kriteriju uspjeha ostvarenih na školskim natjecanjima, posebno državnim.

– Želja nam je i idućih godina poticati učenike na izvrsnost i nagrađivati ih za rezultate koje ostvare na školskim natjecanjima, a posebno na državnoj razini. Svojevrsnim ulaganjem dodatno motiviramo učenike s već ostvarenim rezultatima za njihov daljnji napredak, ali i proaktivno djelujemo i utječemo na budućnost grada, kojem za njegov rast i napredak trebaju kvalitetni i obrazovani mladi ljudi. Stoga to ne smatramo troškom, nego simboličnom gestom kojom želimo nagraditi uspješne i potaknuti druge da budu izvrsni – istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Grada Požege Ivan Svjetličić.