Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Državno prvenstvo u Murskom Središću

Sedam medalja Kaštelanskih mažoretkinja

Na natjecanju je sudjelovalo više od 700 natjecatelja
1/9
Foto: Grad Kaštela
Ovim rezultatom cure su opravdale titulu višestrukih državnih prvakinja i ostvarile priliku da se predstave na europskom natjecanju u Lignanu u Italiji u listopadu ove godine

Više od 700 natjecatelja nastupilo je ovog vikenda na 23. državnom prvenstvu u mažoret plesu održanom u Murskom Središću, a među njima i Kaštelanske mažoretkinje, koje su se okitile sa sedam medalja, od čega dvije zlatnog, dvije srebrnog i tri brončanog sjaja, priopćili su iz Grada Kaštela.

Uspjeh na Prvenstvu Hrvatske Virske mažoretkinje osvojile tri zlatne medalje

Zlato su osvojile mlađe juniorke u tradicionalnom mažoret plesu te mlađe juniorke u exibition grupi. Srebro je pripalo seniorkama u exibition grupi te duetu s rekvizitima koji su činile seniorke Klara Crnković i Andrea Šalov. Kadetkinja Doroti Jurić u solu s rekvizitima, juniorke u tradicionalnom mažoret plesu te seniorke u paradnoj grupi, osvojile su brončane medalje.

Ovim rezultatom cure su opravdale titulu višestrukih državnih prvakinja i ostvarile priliku da se predstave na europskom natjecanju u Lignanu u Italiji u listopadu.

Iz kluba su poručili da su se osjećali zaista ugodno zahvaljujući organizatorima u udruzi mažoretkinja Mursko Središće i Hrvatskom savezu amaterskih mažoret timova te su svojim plasmanom postavili visoku ljestvicu Gradu Kaštela i svome klubu za organiziranje 24. državnog prvenstva koje će se održati u Kaštelima u svibnju 2020. godine.

Naime, Kaštelanske mažoretkinje su se natjecale s deset koreografija, od koje samo tri nisu dobile medalje te su tako još jednom se pokazale kao vrsni promotori svoga grada.

- Ovaj rezultat ponovo dokazuje potencijal kaštelanskih mažoretkinja, ali i sposobnosti njihovih trenerica Alene Rako i Ivone Bašić. Osim natjecateljskog dijela djevojke su se lijepo družile i putovanje na sjever Hrvatske provele u dobroj atmosferi te sklopile nova prijateljstva s curama iz cijele Hrvatske - kazala  je predsjednica kluba Dražana Krajina.

Osim domaćinstva državnog prvenstva Kaštelanske mažoretkinje očekuje i organizacija regionalnog natjecanja u mažoret plesu u lipnju ove godine.

27. obljetnica Dana obrane Općine Poličnik 27. obljetnica Dana obrane Općine Poličnik Sjećanje na dan kada je u borbama u ratu zaustavljena velika agresija srpskih snaga