Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
27. obljetnica Dana obrane Općine Poličnik

Sjećanje na dan kada je u borbama u ratu zaustavljena velika agresija srpskih snaga

27. obljetnica Dana obrane Općine Poličnik
1/9
Foto: Grad Kaštela
Svečanost je obilježila prisutnost brojnih izaslanstva, među njima sve ratne postrojbe koje su branile ovo područje

U znak sjećanja na 3. siječnja 1992. godine, kada je u borbama u Domovinskom ratu zaustavljena velika agresija nadmoćnih srpskih snaga na Suhovare, obilježena je 27. obljetnica Dana obrane Općine Poličnik, dana koji se obilježava već 23 godine.

U Županiji održano tradicionalno primanje za braniteljske udruge Boban pozvao branitelje da među mlađim generacijama šire istinu o Domovinskom ratu

Svečanost je obilježila prisutnost brojnih izaslanstva, među njima sve ratne postrojbe koje su branile ovo područje. Osim toga, autobusnim prijevozom koji su organizirale udruge iz Kaštela, obljetnici su nazočili predstavnici Grada, članovi obitelji, roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja.

U ime Grada Kaštela, vijence su položili zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić i potpredsjednica Gradskog vijeća Doris Grgurin, u ime Koordinacije braniteljskih udruga predsjednik Mirko Sušac, predstavnici Udruge veterana i prijatelja 141. brigade HV-a , a obljetnici su nazočili brojni kaštelanski branitelji i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Obljetnica zločina u Joševici Žinić: Stradali su samo zato što su bili Hrvati i ostali su u svome domu