Izbornik
Naslovnica Županije
Uspjeh proizvođača s područja Zagrebačke županije

Šest zlatnih i devet srebrnih medalja za bučina ulja

PREDSTAVILI SE na 5. međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe – Adria, ujedno i 12. izložbi bučinih ulja Hrvatske
Foto: Zagrebačka županija
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je ovu izložbu održanu u Varaždinu na koju je pristiglo 166 uzoraka iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke

Na 5. međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe – Adria, ujedno i 12. izložbi bučinih ulja Hrvatske, proizvođači bučina ulja s područja Zagrebačke županije polučili su sjajan uspjeh osvojivši šest zlatnih i devet srebrnih medalja te jedno priznanje. Dobitnici zlatnih medalja u A kategoriji za djevičansko bučino ulje proizvedeno tradicionalnim postupkom su OPG Marijo Barišić, OPG Antoljak, OPG Damir Habunek i OPG Kukec, dok je OPG Marko Novak-Grgec dobitnik najviše srebrne medalje. U B kategoriji za bučina ulja prešana hladnim postupkom zlatnu su medalju osvojili OPG Hukavec i OPG Ivica Cesar, dok je OPG Vedran Šinko osvojio najvišu srebrnu medalju. Podršku županijskim izlagačima u ime Zagrebačke županije dao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je ovu izložbu održanu u Varaždinu na koju je pristiglo 166 uzoraka iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke. Šampionom je proglašeno bučino ulje Josipa Žmegača iz Varaždinske županije.

– Izložba je podsjetnik na vrijednu tradiciju koja se u ovim krajevima može pronaći i 150 godina ranije. Prilika je to i svima nama da vidimo što ti ljudi rade, čime se bave – rekla je ministrica Vučković.

Prema gradskim vijećnicima idemo s prijedlogom dokapitalizacije Cibalije s ciljem da klub bude na nuli i da ubuduće stabilno funkcionira s onim sredstvima koja dobije od Grada, uz ona koja sam uprihodi, rekao je Bosančić Simbol Vinkovaca Preporod Cibalije: Ljubavi treba biti, ali ona košta. Idemo u obnovu kluba Obišli su zgradu Pučkog otvorenog učilišta, zgradu suda i četiri stambene zgrade u Ulici bana Josipa Jelačića. Župan Kožić zahvalio je Vladi na mogućnosti korištenja decentraliziranih sredstava za obnovu zgrada javne namjene Sanacija zgrada, prometnica i infrastrukture Obnova nakon potresa odvija se prema zacrtanom planu Napravljena je i nova zgrada u kojoj je sanitarni čvor s blagovaonicom, suvenirnica, uređen je poluotvoreni liturgijski prostor u etno stilu, napravljen je i novi križni put, dok je u sredini veliki brončani kip Gospe Marijansko svetište na Šumanovcima kod Gunje Monografija, pjesme, glazba i cijeli program za 650 godina svetišta