Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Raznolikost je bitna

Sharky i Dinko znaju sve odgovore

Izložba u Puli
Foto: Primorsko-goranska županija
Putujuća izložba Prirodoslovnog muzeja Rijeka Raznolikost je bitna, ovog ljeta gostuje u prostoru Aquariuma Pula

Izložba Prirodoslovnog muzeja Rijeka Raznolikost je bitna, ovog ljeta gostuje u prostoru Aquariuma Pula. Tom se putujućom izložbom nastoji odgovoriti na nekoliko važnih pitanja kao što su: Što je bioraznolikost?, Zašto je ona važna?, Kroz što je sve prošao život na Zemlji do danas?, Što prijeti bioraznolikosti?, te Što ja mogu učiniti?.

Raznolikost je bitna provodi gledatelje turbulentnom prošlošću planeta Zemlje, prikazuje njenu dinamičnu i kompleksnu sadašnjost te vodi u budućnost u kojoj konačno odredište birate sami!, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Vježba spašavanja Crveni križ PGŽ-a Sudionici Eco Heritage Forca upoznali se s radom spasilačke službe

Kroz izložbu vode dva kustosa pripravnika: Sharky (morski pas) i Dinko (mali glodavac – voluhar). A zašto baš njih dvojica te odgovori i pojašnjenja na prethodno spomenuta pitanja i iznesene činjenice mogu se naći na panoima izložbe prateći slijed slova (jer) bioDIVERSITY MATTERS!

Izložba je nastala kao rezultat europskog projekta MUSEUMCULTOUR (The Adriatic's museums enrich cultural tourism).

Regata Krčka jedra održat će se u petak od 12 do 17 sati uz bogat zabavni program Regata 21. Krčka jedra: Tri dana posvećena krčkom maritimnom nasljeđu