Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Radovi u Ulici Augusta Cesarca

Sigurniji pristup dvjema školama

Foto: Grad Našice
Uredit će se kolnik i napraviti nova staza

Gradonačelnik Josip Miletić i suradnici obišli su radove u Ulici Augusta Cesarca gdje će se napraviti nogostup i urediti kolnik. Cilj ove investicije je podići sigurnost u prometu brojne djece koja dolaze u OŠ Dore Pejačević Našice i učenika Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice.

Ulaganje u ostanak mladih obitelji U Jelisavcu sagrađen dječji vrtić vrijedan oko 6,5 milijuna kuna, igrat će se tamo 29 mališana

– Uredit će se kolnik, pri čemu će se presvući novim asfaltom, a isto tako napravit će se i nova staza. Izmjestili smo i ogradu oko sportskih terena Osnovne škole, kako bi se ova investicija mogla dogoditi. Puno djece prolazi ovom stazom, a uz to, istom cestom autobusi dovoze djecu u školu. Ovom investicijom osigurat ćemo sigurniji pristup i osnovnoj i srednjoj školi. Uz to, u sklopu uređenja jednog drugog projekta Radićeve ulice, radi se i prilaz preko Školske ulice – pojasnio je gradonačelnik te je zahvalio na pomoći ravnateljici OŠ Dore Pejačević Jasminki Falamić i ravnatelju Srednje škole Željku Filjak što su imali razumijevanja kako bi se sve nužno za početak radova napravilo. Gradonačelnik se zahvalio i izvođaču radova, tvrtki Cesting, i svima koji su sudjelovali na projektu.

Izmješten gater – uređen zeleni kutak INDUSTRIJSKA BAŠTINA Izmješten gater – uređen zeleni kutak

– Ovaj prilaz je do sada predstavljao veliki problem posebno zbog autobusa, cesta nije bila dovoljno široka, djeca su prolazila pješke sa strane, a na toj cesti su se okretali i autobusi i time se dovodilo djecu u opasnost. Ova investicija će osigurati sigurniji i mirniji pristup školi – naglasila je, pak, Sanela Mandić Vidaković, pedagoginja OŠ Dore Pejačević Našice. Prilazi školama trebali bi biti uređeni do početka školske godine.