Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ulaganje u ostanak mladih obitelji

U Jelisavcu sagrađen dječji vrtić vrijedan oko 6,5 milijuna kuna, igrat će se tamo 29 mališana

1/2
Foto: Grad Našice
Vrtić je rađen po posebnim tehničkim zahtjevima, od iznimno kvalitetnog materijala

U Jelisavcu je završena izgradnja dječjeg vrtića u vrijednosti oko 6,5 milijuna kuna, od čega je 90 posto osigurano iz Mjera ruralnog razvoja, a 10 posto iz proračuna Grada Našica. Sagrađen je dva mjeseca prije roka, a nije bilo probijanja troškovnika ni ukupne cijene radova.

Okončan projekt "Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si" u Našicama, slijedi novi U novom projektu "Zaželi" 60 žena brinut će o 300 starijih Našičana

Vrtić je rađen po posebnim tehničkim zahtjevima, od iznimno kvalitetnog materijala, uz svu funkcionalnost i povezanost prostora. U zgradi su dvije sobe za dnevni boravak u kojima će boraviti 29 djece. Mališani će imati zajedničku kupaonicu i garderobu, a svakodnevne tjelesne aktivnosti, kao i svečanosti, moći će održavati u multifunkcionalnoj dvorani.

Veća kvaliteta života

– Ono što se meni osobno sviđa jest da vrtić ima adekvatnu zaštitu od sunca, kao i što se iz dnevnog boravka izlazi direktno na terasu, gdje se također mogu održavati razne aktivnosti, od malih eksperimenata, čitanja, boravka na zraku, do korištenja sprava za vježbanje, pješčanika i mnogih drugih zanimljivosti. Cijeli je objekt zatvoren ogradom oko koje je posađena lovor-višnja čije će grane, kada stasa, štititi djecu od pogleda i osigurati im privatnost, a ujedno će uljepšavati taj dio Jelisavca. Izgradnjom ovog vrtića zapravo potičemo cijeli zajednički sustav, da naši mladi ostanu ovdje živjeti i raditi. Pozdravljam sve sudionike ovog projekta koji su uložili maksimalan trud, rad, zalaganje i napor da danas budemo ovdje gdje jesmo. Ovo je dobar primjer načina kako treba ići u budućnost – rekla je Snježana Kanđera, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić iz Našica, i najavila svečano otvorenje u rujnu, kada je planiran i sam početak pedagoške godine.

Predviđeno oko pola milijuna kuna Grad Našice kupit će radne bilježnice i zbirke za sve osnovce

Pomoć roditeljima

Vedran Dervić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jelisavac, naglasio je kako vrtić u Jelisavcu znači ulaganje u djecu i u budućnost, a samim time mještani će dobiti na kvaliteti standarda življenja te će mladi parovi lakše moći usklađivati radne obaveze i lakše planirati svoju budućnost.

Zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Našica Josip Miletić.

– Uvjeren sam da će ovaj vrtić dugo godina služiti djeci, ne samo iz Jelisavca već i šire okolice. Ovo je još jedna značajna pomoć roditeljima s obzirom na to da vrtić ide upravo prema korisnicima, a najznačajnije je da će sva djeca koja su to željela od jeseni biti i upisana – rekao je gradonačelnik Miletić.

Grad Našice obilježava 791. rođendan, a realiziraju se brojne najavljene investicije Povijesni projekti – od obnove dvoraca Pejačević do gradnje Doma zdravlja

Zahvalio je Vladimiru Bileku, saborskom zastupniku za češku i slovačku nacionalnu manjinu, na potpori projektu, NAR-u na prijavi projekta te Mjesnom odboru Jelisavac na inicijativi.